Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άστεγοι: με την αποστροφή του βλέμματος το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται

Είναι ντροπή να μιλάμε με αριθμούς, όταν αναφερόμασε στο θέμα των αστέγων.
Δυστυχώς όμως πρέπει, αφού στην Ελλάδα του Μνημονίου, των spreads και της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας αυξάνονται και οι άστεγοι.
Περίπου στις 10 έως 15 χιλιάδες (!!!!) υπολογίζονται οι άστεγοι σήμερα στην Ελλάδα. Κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα. Αλλά και στις μικρότερες έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται.
Δεν είναι άεργοι, δεν είναι τεμπέληδες, δεν είναι κλέφτες. Οι περισσότεροι εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, μετά την κρίση η οποία τους οδήγησε στην απώλεια της εργασίας ή/και του σπιτιού τους. Πολλές οικογένειες είναι αυτές που σήμερα είτε ετοιμάζονται να αφήσουν το σπίτι που κατοικούν είτε κάθονται ακόμη σε αυτό επειδή οι ιδιοκτήτες επιδεικνύουν κατανόηση και δεν εμμένουν.
Και ουδείς ασχολείται – πλην ορισμένων οργανώσεων πολιτών, της Εκκλησίας και εκκλησιαστικών σωμετείων που τους παράσχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαγητό την ημέρα. Ούτε καν η …”πεφωτισμένη” πολιτική ηγεσία του τόπου. Αυτή εμμένει στις αδιέξοδες πολιτικές της και αρκείται στις εκτιμήσεις των στατιστικών υπηρεσιών και στο πως θα σώσει τις τράπεζες από την καταστροφή.
Με την αποστροφή του βλέμματος το πρόβλημα ΔΕΝ λύνεται. Οι άστεγοι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται εκεί, ξαπλωμένοι στο παγκάκι, σκεπασμένοι με ένα χαρτόνι ή μια τρύπια κουβέρτα.
Σε μια προσπάθεια να ξεγελάσουν την απογοήτευσή τους, την πείνα τους, ίσως και τον θάνατο….