Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στην κοπή της βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 8ης Ιανουαρίου ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του απήθυνε ο πρόεδρος της, κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. 
Η  αναγνώριση στους αγώνες και την προσφορά του κ. Τσαβδαρίδη ήρθε από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργο Παρχαρίδη ο οποίος δήλωσε ότι στο  πρόσωπο του κ. Τσαβδαρίδη αναγνωρίζει κατ΄ αρχήν έναν πολύ καλό Πόντιο. 
Ο κ. Παρχαρίδης του ευχήθηκε  να πάει πολύ καλά στις εκλογές, εκλεγόμενος ως βουλευτής, ώστε να βοηθήσει  και αυτός στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο  Ποντιακός Ελληνισμός.  Απαντώντας στην προσφώνηση ο κ. Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε…
τον πρόεδρο της ΠΟΕ ως εραστή του Πόντου, που έχει  αφιερώσει τη ζωή και τη δράση του στον ποντιακό ελληνισμό, τα δίκαια αιτήματα του οποίου έχει αναλάβει επιτυχώς να επιλύσει. Ο κ. Τσαβδαρίδης δεσμεύτηκε  ότι θα βοηθήσει σε αυτό το σκοπό, με πρώτο και μεγάλο του στόχο την κοινή προσπάθεια για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και τη συνέχιση των προσπαθειών διάσωσης των  προγονικών κειμηλίων και  πνευματικών θησαυρών της βιβλιοθήκης της Αργυρουπόλεως του Πόντου, που φυλάσσονται στον κτίριο της ΕΛΠΝ.