Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο…"! Ακόμη και για τον κορυφαίο φυσικομαθηματικό του πλανήτη

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΤΕΤΟΙΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ;;;;
 Αν και μπορεί να καταλάβει τα μυστικά του σύμπαντος, να παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, του κοσμικού πληθωρισμού, των μαύρων οπών και της κβαντικής θεωρίας της βαρύτητας, ωστόσο όταν πρόκειται για τις γυναίκες, σηκώνει τα χέρια ψηλά, παραδεχόμενος ότι τις βρίσκει «πλήρες μυστήριο».
Ο λόγος για τον πιο διάσημο επιστήμονα του πλανήτη, τον Βρετανό φυσικομαθηματικό Στίβεν Χόκιν, ο οποίος μόλις γιόρτασε τα 70ά γενέθλιά του.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «New Scientist», o επιφανής επιστήμων, ο οποίος είναι εδώ και πολλά χρόνια περιορισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του, ενώ…

επικοινωνεί μόνο μέσω μιας ηλεκτρονικής συνθετικής φωνής, ρωτήθηκε τι είναι αυτό που σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας και απάντησε: «Τις γυναίκες. Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο»! 
Ο μέχρι πρόσφατα καθηγητής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, από όπου πρόσφατα πήρε σύνταξη, αποτελεί το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας και ξεκινά σήμερα στο βρετανικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια του οποίου κορυφαίοι φυσικοί από όλο τον κόσμο θα μιλήσουν για τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με το σύμπαν. Παρά τις ανθρώπινες δυσκολίες του, ο Χόκιν παραμένει στο επίκεντρο της επιστημονικής κοινότητας και απολαμβάνει μεγάλου σεβασμού από τους συναδέλφους του, ιδίως για τις συνεισφορές του στην κοσμολογία. 
πηγή: ethnos.gr