Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φορολογική κόλαση και κόλαση εισφορών!!!

Από Πρωτοχρονιά και μετά μας περιμένει πραγματικός ορυμαγδός φόρων, τελών, αυξήσεων σε τιμολόγια ειδών/παροχής υπηρεσιών πρώτης ανάγκης (όπως το ηλεκτρικό ρεύμα), σε αντικειμενικές αξίες.
Δεν έβαλαν στο ταμείο όσα υπολόγιζαν! Όχι επειδή υπάρχει άρνηση καταβολής από μέρους των φορολογούμενων. Δεν τα έβαλαν επειδή υπάρχει αδυναμία καταβολής οποιουδήποτε ποσού από τα συνήθη υποζύγια, από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Κάποτε μιλούσαν και για φοροδιαφυγή από μέρους των ελευθέρων επαγγελματιών. Τώρα ούτε αυτό υπάρχει, αφού τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και η κίνηση σε αυτά που απέμειναν είναι υποτυπώδης.
Όσο γρηγορότερα αντιληφθούν την κατάσταση οι κρατούντες, τόσο το καλύτερο για τη χώρα: ο κόσμος δεν αντέχει άλλους φόρους, άλλα τέλη, άλλες ειδικές ή “έκτακτες” εισφορές.

Ο κόσμος δεν πληρώνει τις εισφορές του στα ταμεία του γιατί δεν έχει, όχι επειδή δεν θέλει να έχει (έστω και τριτοκοσμικές) παροχές υπηρεσιών υγείας! Και το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από το κεφάλι κάθε εργαζόμενου, είτε αυτός απασχολείται στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα.
Το ίδιο και η εγκληματικότητα. Αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, αφού άνθρωποι που μέχρι χθες θεωρούνταν “νοικοκύρηδες” δεν θα αντέχουν για πολύ ακόμη να βλέπουν το φάσμα της πείνας να απλώνεται πάνω από το σπίτι τους και την οικογένεια τους.
Αυτοί όμως στην κοσμάρα τους! Στις συζητήσεις για διαδοχές, για εισφορές, τέλη, φόρους.
Η κοινωνική έκρηξη μπορεί ακόμη και σήμερα να αποτραπεί. Όχι όμως αργότερα, αφού οι κάθε είδους … “βαλβίδες” εκτόνωσης δεν θα είναι ικανές να συγκρατήσουν οτιδήποτε.
*από το νέο έτος να ξέρετε πως θα γίνουμε όλοι πλουσιότεροι, ώστε να μας φορολογούν περισσότερο και πιο άνετα: αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, άρα η περιουσία μας! Τέτοια γλέντια στις τσέπες μας….