Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε  το πρόγραμμα των θρησκευτικών – εορταστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει  κατά τη διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων.
Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκινούν στις 10 Δεκεμβρίου (το Σάββατο που έρχεται) και τελειώνουν στις 6 Ιανουαρίου.
Στα θετικά θα πρέπει να καταγράψουμε ότι οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο στην έδρα του Δήμου αλλά γίνονται και σε άλλα μέρη του Δήμου μας.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις (τις οποίες θα σας υπενθυμίζουμε όταν θα πλησιάζει ο χρόνος πραγματοποίησης τους) είναι οι ακόλουθες:

– Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 20:00), θα δοθεί δωρεάν Θεατρική Παράσταση “Παπούτσι από τον τόπο σου” του Αντώνη Μουρλά στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης (πρώην Δημαρχείο Μελίκης).
– Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 19:00), θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, μπροστά από το χώρο του Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας. Στην εκδήλωση η νεανική χορωδία “Μελισσάνθη” του Δήμου μας θα παρουσιάσει πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κορυφής θα παρουσιάσουν έθιμα των Χριστουγέννων και τραγούδια.
– Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 20:30), οι χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας θα παρουσιάσουν Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα προσφερθούν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
– Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στο Πλατύ έχει προγραμματιστεί να δοθεί δωρεάν παιδική παράσταση-πολυθέαμα για παιδιά, με παντομίμα, ζογκλέρ και κλόουν (η ώρα και ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν προσεχώς).
– Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012, Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με την ευκαιρία του Νέου Έτους.
– Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 (Θεοφάνεια), Εκκλησιασμός στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια η τελετή κατάδυσης του Σταυρού στο Κολυμβητήριο της πόλης.