Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρώτα δείγματα καθαρού πολιτικού λόγου!

Κάπου το κλίμα των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερα βαρύ: στο Μέγαρο Μαξίμου!
Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζαν όλοι (ή μπορεί και το αντίθετο, δεν είναι να απορεί κανείς με αυτούς που μπλέξαμε – και ΔΕΝ αναφέρομαι στον Πρωθυπουργό!) και το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο σε μια κυβέρνηση “συνεργασίας” η οποία παραπαίει για πολλούς και διάφορους λόγους – με ευθύνη των κομμάτων που τη στηρίζουν.
Χθες ο Πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με Σαμαρά (για 1 ώρα και ένα τέταρτο) και με Καρατζαφέρη (για 1 ώρα και 10 λεπτά).
Πάντως ο Καρατζαφέρης ανέφερε πως πρέπει “να αφήσουμε τον Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει, ενώ από τη Συγγρού ανέφεραν ρητά πως “θα πρέπει να ισχύσουν όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ των πολιτικών αρχηγών” – με ό,τι και αν αυτό σημαίνει.
Στα χαρακτηριστικά του διημέρου πρέπει να καταγραφεί και κάτι ακόμη:

ο …πολιτικός λόγος του (πρώην) τραπεζίτη Πρωθυπουργού, αφού ενώ ζητάει να τηρηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν και ζητάει από τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνησή του ψηφίζοντας μια σειρά από νόμους που μας …περιμένουν στη γωνία (νέα Μνημόνια, νόμους που σχετίζονται με τις αποφάσεις στις Κάννες κλπ) κάπως έχει μαλακώσει γιατί κατάλαβε ότι οι πολιτικοί απλά δεν παίζονται! “Δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργός ή το κάθε κόμμα την ”ταυτότητά” του…” φέρεται να είπε μεταξύ άλλων σε συνομιλητή του αν και η συνέχεια ήταν στην ίδια γραμμή που κρατάει εδώ και περίπου 1,5 μήνα που είναι Πρωθυπουργός της χώρας: “…αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί, όπως έχω πει, για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Πρέπει να σταματήσουν οι ”ερασιτεχνισμοί” και τα ”παιχνίδια” και να κάνουμε όλοι μαζί τη δουλειά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για λάθη ή αναιτιολόγητες καθυστερήσεις”.