Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι αυριανές εκλογές του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Με τις εκλογές που γίνονται αύριο για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Επιμελητηρίου της Ημαθίας δεν ασχοληθήκαμε καθόλου στην “Περισκόπηση”.
Ας πούμε λοιπόν έστω και σήμερα, μια ημέρα πριν από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών πως αύριο θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους οι υποψήφιοι, και τα μέλη του Επιμελητηρίου καλούνται να επιλέξουν μεταξύ διαφόρων υποψηφίων και ψηφοδελτίων.
Για την ιστορία να αναφέρουμε (με βάση αυτά που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του) πως το Επιμελητήριο Ημαθίας ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα της 9ης Οκτωβρίου 1959τ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Αποτελεί υποχρεωτική ένωση των Εμπόρων, Βιομηχάνων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της περιοχής, με αιρετά όργανα Διοίκησης που εκλέγονται κάθε τέσσερα χρόνια από τα μέλη του Επιμελητηρίου. 
Λειτούργησε αρχικά ως Περιφερειακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Νομού Ημαθίας, διεπόμενο από τις διατάξεις του από 5/3/1947 (ΦΕΚ 49/1947) διατάγματος.Το 1980 μετατράπηκε σε (κεντρικό) Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Νομού Ημαθίας και από το 1988 σε  Επιμελητήριο Ημαθίας.

Οι αυριανές εκλογές
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας (Κεντρικής 3, Βέροια) ενώπιον της εκλογικής επιτροπής την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 8:00 π.μ. έως 18:00μ.μ.
Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους.

Στις εκλογές κατέρχονται οι εξής συνδυασμοί: “Επιμελητηριακός Δεσμός” (Ουσουλτζόγλου Νικόλαος), “Δυναμική Αλλαγή” (Γιανναβαρτζής Σταύρος), “Αγωνιστική Μονωπωλιακή Συνεργασία” (Πουρσανίδου Σοφία) και “Βαρακλής Γεώργιος” (Βαρακλής Γεώργιος – κατέρχεται μόνο στο Μεταποιητικό τμήμα).
Περισσότερα όμως για τις εκλογές και τη διαδικασία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ή για τα ψηφοδέλτια/υποψήφιους ΕΔΩ , στον ιστότοπο του Επιμελητηρίου.
Με την ευκαιρία των εκλογών μας ήρθε ένα email από υποψήφιο, τον κ. Σκουρτόπουλο Σωτήρη. Είπα να μην δημοσιεύσω οτιδήποτε για υποψηφιότητες, όμως αυτό που μου άρεσε ήταν το εισαγωγικό του στο email, οπότε αναρτούμε την επιστολή του προς τους επαγγελματίες της Ημαθίας:

Συνάδελφε Επιχειρηματία,
Ο επαγγελματικός μας κλάδος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κρίσης. Αποτελούμε την κατηγορία εκείνη που πλήττεται περισσότερο και πιο έντονα. Το βλέπουμε καθημερινά σε συναδέλφους που αναγκάζονται να κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Στις δυσκολίες με τις οποίες ανταποκρινόμαστε στις δικές μας υποχρεώσεις και στην έλλειψη προοπτικής, για σύντομη ανάκαμψη και αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.
Η μικρή και μεσαία παραγωγική επιχείρηση όμως, μπορεί να είναι το αντίδοτο στην κρίση. Η στήριξη της από την Πολιτεία θα μπορούσε να δώσει υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική Οικονομία, οδηγώντας στην ανεργία και την εξαθλίωση περίπου 1.000.000 συμπολίτες μας. Ωστόσο καμία ουσιαστική προσπάθεια για να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά δε γίνεται. Αντιθέτως παραμένουμε όμηροι της πιο σκληρής πολιτικής υπερφορολόγησης, που μας εγκλωβίζει και στραγγαλίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης.
Στη δημιουργία της σημερινής αποκρουστικής εικόνας, συνέβαλαν πέρα από τα λάθη και τις ολιγωρίες του πολιτικού συστήματος, συμπεριφορές και αντιλήψεις και μέσα από το δικό μας χώρο, κάνοντας το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο στον κλάδο μας.
Οι εκλογές του Επιμελητηρίου μας, είναι μια πρώτη ευκαιρία για να αλλάξουμε νοοτροπία, επενδύοντας σε νέες αντιλήψεις αυτοδημιούργητων και ικανών νέων ανθρώπων. Οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές για όλους τους επαγγελματίες , διότι πρόκειται για τον ισχυρότερο φορέα των επιχειρήσεων του Νομού μας. Πρέπει και μπορούμε με αγώνες να επηρεάσουμε τα κέντρα λήψης των αποφάσεων πετυχαίνονται θετικά αποτελέσματα και λύσεις στα προβλήματά μας.
Στις εκλογές αυτές, επιλέγω να αγωνιστώ για τα προβλήματα της επαγγελματικής κατηγορίας μας, θέτοντας υποψηφιότητα με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Δυναμική Αλλαγή» με επικεφαλής τον Σταύρο Γιανναβαρτζή. Επιδίωξη μου είναι να ενώσω τις δυνάμεις μου με πολλούς άλλους αξιόλογους συναδέλφους και να προσπαθήσουμε από κοινού μια ελπιδοφόρα προσπάθεια αναμόρφωσης- δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου, αποτελεσματικής προώθησης των θεμάτων που μας απασχολούν και αποτελεσματικής επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό μας κόσμο.
Σε αυτήν την προσπάθεια σε καλώ να είμαστε μαζί, με τη ευχή και την ελπίδα να αντιμετωπίσουμε το σημερινό τέλμα και σύντομα να βρεθούμε, πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας με το επιμελητήριο κοντά στον Ημαθιώτη επιχειρηματία.
Με τιμή
Σωτήρης Αλέξ. Σκουρτόπουλος