Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η σημερινή συνταγή της Μαρίνας

Φιλέτο ψαριού (επιλογής σας) με σάλτσα μουστάρδας
Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 4 φιλέτα μεγάλου ψαριού (επιλογής σας)
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
Συστατικά για τη σάλτσα:
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα,
  • 2 κουταλιές στης σούπας μουστάρδα,
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊδανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε ένα ανάλογο του μεγέθους τους ταψί με κομματάκια βουτύρου επάνω τους και τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8-9 λεπτά (ανάλογα το ψάρι που επιλέξατε ο χρόνος μπορεί να διαφέρει). Στη συνέχεια τη γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια το μίγμα προσθέτοντας σταδιακά το γάλα, τη μουστάρδα, τον μαϊδανό, και στο τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, τοποθετούμε τις ψημένες φέτες ψαριού σε μια πιατέλα και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Καλή σας όρεξη!