Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η σημερινή συνταγή αφορά γλυκό

Για σήμερα η Μαρίνα προτείνει γλυκάκι. 
Συγκεκριμένα προτείνει Ρολό με μήλα φιρίκια
Υλικά
– 10 φύλλα κρούστας
– 8 φιρίκια
– 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερό
– 150 γραμμάρια κοπανισμένα καρύδια
– κανέλλα
– 1 βανίλια
Εκτέλεση

Καθαρίσουμε τα φιρίκια, τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε να βράσουν με το 1 ποτήρι ζάχαρης και το 1 ποτήρι νερό. Μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Στρώνουμε τρία φύλλα κρούστας σκέτα και συνεχίζουμε το στρώσιμο πασπαλίζοντας κάθε φύλλο με τα καρύδια και την κανέλλα. Όταν τελειώσουν τα φύλλα αραδιάζουμε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους τα φιρίκια.
Τα πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καρύδια και την κανέλλα και τυλίγουμε το ρολό, κλείνοντας με προσοχή  τις δυο στενές άκρες, για να μην ξεφύγει η γέμιση.
Χαράζουμε γραμμές (για την δημιουργία φετών)  και το ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το ζουμί της κομπόστας, στο οποίο προσθέτουμε το δεύτερο ποτήρι της ζάχαρης και τη βανίλια. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνουμε στο χλιαρό γλυκό.