Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η παρουσία των δημοτών που δηλώνουν κατά των χαρατσιών στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου

Χθες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε και την παρουσία ομάδας δημοτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με πανώ για τα χαράτσια ενώ τους δόθηκε και ο λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Για λογαρισμό των παρευρισκομένων πολιτών (οι οποίοι οργανώνονται σταδιακά) μίλησε ο Λευτ. Κιοσέολγου. Ζήτησε από το σώμα να λάβει επιτέλους μια ξεκάθαρη θέση για τα χαράτσια τα οποία ζητούνται εκβιαστικά να πληρωθούν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (όπως έκαναν άλλοι Δήμοι), ζήτησε να υπάρξει ψήφισμα του Δημοτ. Συμβουλίου ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει ο Δήμος να υπερασπιστεί τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας παράσχοντας ηλεκτρολόγο ο οποίος θα επανασυνδέει το ρεύμα όταν αυτό κόβεται. Τέλος ζητήθηκε και η συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο της Βέροιας.
Απαντώντας ο Δήμαρχος παραδέχθηκε πως…

υπάρχει πρόβλημα, πως τα αιτήματα είναι δίκαια και θα σταθεί στο πλευρό των δημοτών του, είπε ότι θα υπάρξει ψήφισμα, ότι θα επιδιωχθεί συνεργασία με τον Δικ. Σύλλογο της Βέροιας ενώ είπε πως είναι για πρακτικούς λόγους αλλά και για λόγους νομιμότητας αδύνατη η συνδρομή του Δήμου με ηλεκτρολόγο (σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο).
Ο Μπ. Γκιόνογλου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος ενώ είπε και μια μεγάλη αλήθεια: τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της χώρας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ψηφίσματα χωρίς αντίκρυσμα, αφού δεν είναι δυνατόν ένα ψήφισμα να ανατρέψει νόμο του κράτους. Και δήλωσε αλληλέγγυος με τους συνδημότες μας, όπως και οι υπόλοιποι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων.
Πάντως όλοι, σε όλη την Ελλάδα, αναμένουν να τελειώσει το θέμα (θετικά ή αρνητικά για τον κόσμο) μέσα από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αν και εκεί θα συζητηθεί όχι μόνο το τέλος ως πραγματικότητα αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε στο κόσμο. Φυσικά υπάρχει και η “παρέμβαση” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας μην το ξεχνάμε ούτε αυτό.

2 απαντησεις στο “Η παρουσία των δημοτών που δηλώνουν κατά των χαρατσιών στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου”

Χρήστο θα επιμείνω: είναι η μεγάλη αλήθεια. Γιατί ο νόμος του κράτους υπερισχύει οποιουδήποτε ψηφίσματος οποιουδήποτε δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς εταιρίες του μεγέθους της …λεγάμενης δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Εκεί που φτάσαμε οι εταιρίες αυτές “φοβούνται” 2 πράγματα: τις γενικές συνελεύσεις, (στις οποίες θα παρουσιάσουν πτώση κερδών στους μετόχους τους) και τις ενέργειες που θα τους χαλάσουν την εικόνα.
Θα προτιμούσα λοιπόν ένα Δημοτικό Συμβούλιο – Δήμαρχο, αρχηγούς παρατάξεων, συμβούλους – να είναι πραγματικά στα κάγκελα (έστω και για επικοινωνιακούς σκοπούς, έστω για την προβολή τους ας πούμε) παρά ένα ανούσιο ψήφισμα το οποίο θα καταλήξει στα ψιλά των εφημερίδων, στα συρτάρια των παραληπτών και στη λήθη.
Θα σε παραπέμψω ΕΔΩ (http://periskopisi.blogspot.com/2011/01/blog-post_4716.html)και θα ρωτήσω: θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα αν έμενε σε ψήφισμα; Θα είχε την ίδια δημοσιότητα αν δεν το επαναλάμβανε; Ειλικρινά, δεν με ενδιαφέρει ο λόγος (γιατί θα μπορούσε ο ίδιος να έχει τους δικούς του λόγους, για προβολή ας πούμε – αν και εδώ δεν παίζει το σενάριο της προβολής, είναι υπερπροβεβλημένος και λόγω προτέρου βίου).
Εγω ως πολίτης, ως δημότης τέτοιους πολιτικούς θα ήθελα. Έτοιμους για ρήξεις – όταν φυσικά δεν παραλογίζονται και το δίκιο και είναι με το μέρος τους.
Και αυτό τους συμφέρει και τους ίδιους μακροπρόθεσμα, εκλογικά αν θέλεις. Αλλά δείχνει και κάτι: πως ακόμη και η Τοπική Αρχή* είναι αποφασισμένη να μην καταπιεί τίποτε, πως θα βγει στο δρόμο, πως δεν θα εκδόσει ένα ψήφισμα και μετά (σίγουρη ότι έκανε το καθήκον της) θα πάει να ξανακάτσει στην καρέκλα της…

*το “Τοπική Αρχή” στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει όχι μόνο τους Δημάρχους αλλά όλους, συμβούλους, προέδρους τοπικών κλπ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ “ΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΙΜΟ.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ….ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.
Η ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΧΡ.ΑΛΕΥΡΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.