Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η διόρθωση που οφείλαμε από το πρωί (και μια αναφορά)

Οφείλω μια διευκρίνηση – επειδή και εγώ μπέρδεψα (όπως και πολλοί άλλοι) το θέμα με 2 σχολεία τα οποία υπάρχουν στην Αλεξάνδρεια.
Σε πρωινή ανάρτηση λοιπόν γράψαμε κάτι για τα έργα που βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου.
Να διευκρινίσω λοιπόν ότι τα έργα είναι έργα παιδιών των δημοτικών σχολείων της Αλεξάνδρειας (τα οποία έγιναν στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνομήλικοί τους που φοιτούν σε ειδικά σχολεία) τα οποία χάρισαν στα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
Επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου ο Θ. Χαλαστάνης (από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο), ο οποίος προφανώς διάβασε την ανάρτηση και μιλήσαμε για λίγη ώρα για την ανάρτηση αυτή αλλά και για το Σχολείο. Στη συνέχεια κάναμε τη διόθωση που έπρεπε να γίνει (ΕΔΩ η πρωϊνή ανάρτηση).
Και επειδή “ρωτώντας πας στην Πόλη”, μετά το μεσημέρι ρωτήσαμε και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες, για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα μια και καλή, για να ξέρουμε όλοι για τι μιλάμε. Αξίζει να τις δείτε και εσείς:

άλλο είναι το “Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας” (το οποίο στεγάζεται στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου), το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ν.Α. Ημαθίας και άλλο είναι το Παραγωγικό Εργαστήριο “Τα Παιδιά της Άνοιξης” (το οποίο είναι παράρτημα του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Νομού Ημαθίας και βρίσκεται απέναντι από το Κέντρο Υγείας).
Στον ίδιο χώρο με “Τα Παιδιά της Άνοιξης” φιλοξενείται το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), το οποίο είναι σχολείο που ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Και εγώ – όπως και πολύς κόσμος – τα συγχέουμε, και πολλές φορές σε συζητήσεις νομίζουμε πως πρόκειται για το ίδιο σχολείο. Με δυο λόγια, ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ!!
Οπότε καταλήγοντας τα έργα που είδα χθες ήταν για το “Ειδικό Σχολείο”, ενώ ξανασημειώνουμε πως άλλο είναι το “Ειδικό Δημοτικό Σχολείο” και άλλο “Τα Παιδιά της Άνοιξης”. Πρόκειται για τελείως διαφορετικές δομές!! Οι οποίες όμως έχουν ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς: τα παιδιά.
Επειδή όμως δεν μου αρέσει να αφήνω κενά και να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, θα παραπέμψω για μια ακόμη φορά στη σελίδα “το blog”, ΕΔΩ, αφού κάποιοι επιμένουν και εξακολουθούν να λένε πολλά χωρίς να γνωρίζουν στο ελάχιστο τι γράφεται στην “Περισκόπηση” τα τελευταία 4 χρόνια και από ποιον.
Η “Περισκόπηση” ΔΕΝ γράφεται από δημοσιογράφο, όπως πολλοί νομίζουν. Αυτό ΦΥΣΙΚΑ δεν απαλλάσσει τον γράφοντα από την υποχρέωση να διασταυρώνει πρώτα ότι γράφει και μετά να το αναρτά. Το αντίθετο μάλιστα!!!!
Όμως αυτό δίνει ταυτόχρονα μια διαφορετική ευελιξία, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μέσα, τα οποία είναι – αν και αυτό δεν ισχύει πάντοτε – ολίγον “ζόρικα” στην παραδοχή λαθών. Συνήθως είτε κάνουν γαργάρα τα λάθη τους είτε τα παραδέχονται αλλά με πλάγιο τρόπο, μην τυχόν και εκτεθούν δημοσίως.
Αυτά και ελπίζω το θέμα να λύθηκε εδώ. Όσο για τα 2 σχολεία, θα τα επισκεφτώ σίγουρα κάποια στιγμή, για να παρουσιάσουμε το έργο τους μέσα από την “Περισκόπηση”.