Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Είναι θέμα επιλογής πλέον: σώζουμε την οικονομία ή την κοινωνία;;;

Με ψευτοδιλήμματα θα μας έχουν από σήμερα και στο εξής. Αυτοί που θα πρέπει να φύγουν το συντομότερο, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον.

Από σήμερα πιάνουν κανονικά δουλειά οι Ράϊχενμπαχ, οι Τρόϊκες, οι ελεγκτές ανά υπουργείο, οι τοποτηρητές γενικότερα.
Και θα μας θέσουν το ψευτοδίλημμα “εμείς ή το χάος”, ώστε να αλώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Θα κόψουν, θα ράψουν, θα πουλήσουν, θα ξεπουλήσουν, θα φορολογήσουν, θα επιβάλλουν τέλη.
Εμείς – ή μάλλον η πολιτική “ελιτ” αυτής της χώρα έχει παραδοθεί, έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια (για να μην πούμε πως έχει κατεβάσει και τα σώβρακα και θιχτεί κανείς).
Η μέχρι τώρα πορεία, ειδικά δε από το 2009 και μετά, θα μοιάζει με μια ανέμελη βόλτα σε πάρκο. Τώρα ξεκινάνε τα ζόρια.
Και εμείς, ο λαός,παρακολουθούμε την πτώση και την εξαθλίωση, ανήμποροι αλλά και άβουλοι, μέχρι να έρθει και δική μας σειρά.
Γιατί έχουν επιλέξει να σώσουν την οικονομία με τίμημα την ίδια την κοινωνία, της οποίας η συνοχή της και η γαλήνη  απειλείται να διαταραχθεί βίαια.
*να δείτε σήμερα πόοοοοσα θα ακούσετε και θα διαβάσετε για τις αποζημιώσεις που ζήτησαν οι βουλευτές! Για την κατάσταση όμως στην κοινωνία θα ακούσετε ελάχιστα. Το ίδιο και για τις σημερινές κατασχέσεις, εξώσεις, απολύσεις, κλεισίματα επιχειρήσεων, διακοπές ρεύματος, για τα συσσίτια, για τους άστεγους που αυξάνουν καθημερινά.