Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διαμαρτυρία του Φίλιππου Μελίκης για τη διαιτησία του Σαββάτου

Διαμαρτυρία του Φίλιππου Μελίκης για τον διαιτητή και τον πρώτο βοηθό είχαμε πριν από λίγο με δελτίο τύπου από το σύλλογο, με αφορμή τη διαιτησία τους στο προχθεσινό παιχνίδι με το Μακροχώρι.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Μελίκης αναφέρει:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ

 Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ διαμαρτύρεται έντονα για την κάκιστη διαιτησία του διαιτητή Διαμαντόπουλου και του πρώτου βοηθού Βαράγκα στον αγώνα της 17-12 μεταξύ Μακροχωρίου-Φιλίππου Μελίκης. Είναι,αν μη τι άλλο,περίεργο σε ένα παιχνίδι που βαθμολογικά κρίνονται πολλά και έλκει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κόσμου να ορίζεται ένας ανεπαρκής και μη αξιολογημένος διαιτητής. Παρά την έγγραφη προειδοποίηση του Φιλίππου Μελίκης, που ζήτησε από την Ένωση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευθύνει τον κρίσιμο αγώνα ο καλύτερος ομολογουμένως διαιτητής, ο κ. Μαντάκης, η διαιτησία…

των Διαμαντόπουλου και Βαράγκα αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα και ίσως την τελική έκβαση του πρωταθλήματος, ενώ αποτέλεσε και την κύρια αιτία για τα μεμονωμένα ευτυχώς επεισόδια που σημειώθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου. Άξιος συμπαραστάτης τους αποδείχθηκε ο παρατηρητής αγώνα, κ. Ιορδανόπουλος, που ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σταματώντας επιθετική προσπάθεια της ομάδας μας για να προτρέψει το διαιτητή να κάνει παρατηρήσεις στον πάγκο. Είναι περιττό να πούμε βέβαια ότι στον πάγκο του Μακροχωρίου υπήρχαν όρθια άτομα, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.
 Στο 3΄λεπτό της αναμέτρησης δε δίνεται καθαρό πέναλτι σε γκρέμισμα στον Τσούπρο από αμυντικό του Μακροχωρίου. Στο 25΄ποδοσφαιριστής του Μακροχωρίου, που έχει ήδη παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα(Λαμπριανίδης) ανατρέπει από πίσω τον Τσούπρο,που βρίσκεται σε προφανή θέση για γκολ. Ο Διαμαντόπουλος δε δίνει το φάουλ,προφανώς για να μην αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή του Μακροχωρίου. Στο 55΄νιώθοντας τύψεις για την προηγούμενη απόφαση του δεν αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Καραγκιζόπουλο του Φιλίππου. Στο 65΄αποβάλλει άδικα τον Κορυτσαίο του Φιλίππου για χτύπημα εκτός φάσης μετά από υπόδειξη του Βαράγκα,ενώ ο ίδιος ο διαιτητής βρίσκεται δίπλα στη φάση και ο βοηθός πολύ μακριά. Μάλιστα,ο βοηθός δεν υποδεικνύει τίποτα στην αρχή,παρά την επικοινωνία που είχε με το διαιτητή. Μόλις όμως δέχτηκε την επίθεση του πάγκου του Μακροχωρίου και ενώ έχουν περάσει δύο λεπτά από το συμβάν,σηκώνει τη σημαία και υποδεικνύει την αποβολή του Κορυτσαίου. Η ετεροχρονισμένη “συγγνώμη” του Βαράγκα στον Κορυτσαίο,ενώπιον συμπαικτών του,δε γνωρίζουμε τι νόημα είχε,δεν άλλαξε την εξέλιξη του παιχνιδιού και σίγουρα αποτελεί ομολογία του σοβαρού λάθους που διέπραξε. Στο 83΄σε καθαρό παρατεταμένο τράβηγμα του Μπάκανου στον Τσούπρο δεν καταλογίζεται το καθαρό πέναλτι,μολονότι ο διαιτητής είναι μπροστά στη φάση. Όσο για τις καθυστερήσεις δε γίνεται λόγος.Σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε λόγω των 4-5 ολιγόλεπτων διακοπών να κρατηθούν τουλαχιστον 10 λεπτά,κρατήθηκαν μόνο πέντε.
Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο φίλαθλο κόσμο της Μελίκης ήταν η απουσία του προέδρου της ένωσης, κ. Καραμελίδη, από έναν αγώνα που αποτέλεσε διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι. Η παρουσία του είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπε κάθε διαιτητική σκοπιμότητα,πράγμα που δεν κατάφερε με την παρουσία του ο αρχιδιαιτητής κ.Γαβράς.
Κλείνοντας, αφού ευχαριστήσουμε την ομάδα του Μακροχωρίου για την άψογη φιλοξενία,την οποία είναι σίγουρο ότι θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπέροχο κόσμο της Μελίκης,που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υποστήριξε την ομάδα μας. Το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα είναι σίγουρα πιο σημαντικό για εμάς από τους δύο βαθμούς που μας στέρησε η διαιτησία του αγώνα.

Για το Δ.Σ. του Φιλίππου Μελίκης

Ο Πρόεδρος Παπαιωάννου Κυριάκος