Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυξήσεις φωτιά στη ΔΕΗ, απολύσεις εξπρές και (δυστυχώς) μια ακόμη επιβεβαίωση της "Περικόπησης"

Οι φίλοι μου πάλι θα λένε “πάλι τα γένια σου ευλογείς, πάλι αυτοδιαφημίζεσαι”. Δεν έχουν άδικο, αλλά τι να κάνουμε; Όποιος διαβάζει “Περισκόπηση”, έχει ανοιχτά μυαλά και βλέπει και λιγάκι πίσω από τις λέξεις, ξέρει τι γίνεται ή τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον (και αυτό δεν έχει σχέση με τον Καζαμία του 2012 που έρχεται…). Διαβάστε προς το τέλος της ανάρτησης και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Το 2012 θα μπει με αυξήσεις φωτιά στους λογαρισμούς της ΔΕΗ. Κατ΄αρχήν έρχεται η καθαρή αύξηση στην κατανάλωση. Όμως για να στηριχτεί η πράσινη ανάπτυξη και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, οι πρυτάνεις της “πράσινης – οικολογικής οικονομίας” είχαν αποφασίσει να επιδοτήσουν την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα λεφτά όμως για να καλυφθούν αυτές οι επιδοτήσεις ΔΕΝ φτάνουν για να επιδοτηθούν οι παραγωγοί, οπότε θα τα πάρουν από τους συνήθεις ύποπτους, από τους καταναλωτές. Έτσι θα …φουσκώσουν τα τέλη των ΑΠΕ συν κάτι ψιλά ακόμη = 12,5% αύξηση από μεθαύριο στα τιμολόγια του ρεύματος.
Οι απολύσεις θα…

αγγίξουν πλέον και τον δημόσιο τομέα: τέρμα με τις εφεδρείες και τα άλλα κουραφέξαλα! Θα απολύονται απευθείας όσοι δεν κάνουν. Το ποιος δεν κάνει για υπάλληλος του Δημοσίου θα το αποφασίζει ιδιωτική εταιρία/εταιρίες, οι οποίες θα παρακάμπτουν την ιεραρχία και τα κάθε είδους συμβούλια.
Τρίτο και φαρμακερό: από τον Οκτώβριο επιμένουμε (με 2 αναρτήσεις τουλάχιστον, δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) πως θέλουν να ρίξουν τους μισθούς στα 485 ευρώ το μήνα. Ανοίξτε σήμερα μια εφημερίδα, ένα site ή ένα blog και διαβάστε τι γράφουν, 2 μήνες μετά!!
Έτσι για να ξέρετε τι λέμε και τι γράφουμε εδώ πέρα – για να μη νομίζετε πως χάνετε το χρόνο σας διαβάζοντας την “Περισκόπηση” καθημερινά.
Τότε οι τοπικοί …πρυτάνεις αμφισβήτησαν τα λεγόμενά μας ειρωνικά σε πολλές συζητήσεις. Από χθες (που τους δείξαμε τις αναρτήσεις, γιατί δεν μας έπιασαν τα γερμάματα και θυμόμαστε τι γράφουμε) κάποιοι έχουν καταπιεί τη γλωσσίτσα τους.
Το μόνο κακό είναι πως επαληθευόμασε μόνο στα κακά πράγματα ρε γαμώτο…