Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απογοήτευση για τις συνεδριάσεις

Με ένταση ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.
Η ένταση προκλήθηκε εξαίτιας ενός ερωτήματος το οποίο κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφορικά με το αν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις για τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Στεργιόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Ευθ. Τσιφόπουλο. Επίσης έγινε λόγος για τις απουσίες από το Δημοτικό Συμβούλιο συμβούλου, γεγονός το οποίο θα έπρεπε να προκαλέσει την έκπτωσή του από τη θέση του στο Συμβούλιο – σύμφωνα με τον “Καλλικράτη”.
Ακολούθησε εντονότατη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Γιάννη Γκιουρτζή και του συμβούλου της αντιπολίτευσης Τάσου Τασιόπουλου.
Τελικά η ένταση συνεχίστηκε όμως για το χθεσινό συμβούλιο δεν θα αναφέρουμε τίποτε άλλο (θα ακολουθήσει μόνο μια ανάρτηση για την παρουσία δημοτών κατά των χαρατσιών).
Όμως, σε τελική ανάλυση – όσον αφορά τις συνεδριάσεις – το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι ένα και μοναδικό:

εδώ και 11 μήνες ο περισσότερος χρόνος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναλωθεί σε αντιπαραθέσεις για θέματα τα οποία είναι ανούσια (είτε ενδιαφέρουν ελάχιστους, κατά κύρια βάση συμβούλους), έχουμε μεταφορά των προβλημάτων και των αντιπαλοτήτων από τους παλιούς Δήμους στο νέο, έχουμε μια συνεχή προσπάθεια – και από την συμπολίτευση αλλά και από την αντιπολίτευση – να μένουν σκιές και να μην ξεκαθαρίζουν κάποια θέματα (όπως για παράδειγμα ο το θέμα του υδατόπυργου της Παλιόχωρας, τα φορολογικά της παλιάς ΔΕΥΑΑ κλπ κλπ).
Αυτά πρέπει να σταματήσουν όμως από το νέο έτος, αφού αρκετός χρόνος χάθηκε και δεν θα πρέπει να χαθεί και άλλος. Θα πρέπει στο σύνολό τους οι παρατάξεις να κινηθούν ώστε να “στρώσουν” τη λειτουργία ενός μηχανισμού ο οποίος στήνεται από το μηδέν. Γιατί αυτό και μόνο αυτό θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών από τους οποίους εξελέγησαν.