Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι"

“Καταπέλτης” σήμερα ο εκ Νησίου Ημαθίας καταγόμενος (και εκλεγμένος στην Β΄ Αθηνών βουλευτής) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Mega και είπε πολλά. Δεν θα μείνουμε στις εκκλήσεις που έκανε σε όλους τους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ για να πάρουν ξεκάθαρη θέση ή στις προειδοποιήσεις του προς τη γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ ή στη φράση του ότι θα πρέπει να υπηρετήσουν όλοι την Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Ούτε ακόμη-ακόμη στη φράση του “..ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος, με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Αυτά είναι εσωκομματικά και δεν απασχολούν κανέναν (πλην αυτών που είπαμε σε προηγούμενη ανάρτηση).
Αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι αυτό που ανέφερε: “Ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι“, είπε για την προηγούμενη περίοδο.
Σύμφωνοι! Ήσασταν! Άλλωστε φάνηκε κιόλας.
Όμως….

τι φταίει η χώρα και τα 10.000.000 Έλληνες που μένουν σε αυτή;
Κατά συνέπεια, μήπως θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους μέχρι να προετοιμαστούν πολιτικά και να ενδυθούν ιδεολογικά (όπως είπε και ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης);
Φυσικά παίζει και το σενάριο να μας δούλεψαν, επειδή γνώριζαν τη γύμνια αυτή και το μόνο που ήθελαν ήταν η κατάληψη της εξουσίας, με κάθε κόστος.
Ότι και να συμβαίνει, ξέρω πως εγώ προσωπικά, το παιδί μου, οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου αλλά και τόσοι και τόσοι άγνωστοί μου άνθρωποι θα πληρώσουν – αν δεν αλλάξει κάτι επειγόντως και ριζικά – για τα επόμενα 100 χρόνια αυτή την ιδεολογική γύμνια και την πολιτική απροετοιμασία.
Και δυστυχώς αυτά τα δυο χαρακτηριστικά (τη γύμνια και την έλλειψη ετοιμότητας) τα έχουν όλα τα κόμματα στην παρούσα Βουλή.
Ίσως γιατί είναι πλέον μακρυά από το λαό και τα προβλήματά του. Γιατί οι …”παρέες” των κομμάτων έχουν κάνουν με χοντρά πορτοφόλια ή με κομματικά στρατιωτάκια και χειροκροτητές.