Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σκληρή πλέον η αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας.

Κοινή ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσαν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αλεξάνδρειας “Ρουμλούκι-Αλεξάνδρεια, πορεία στο μέλλον” (του Μπ. Γκιόνογλου) και “Συνεργασία Πολιτών” (του Θαν. Τσιάπλα).
Με αυτή προσυπογράφουν την ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ρουμλουκιού” ενώ γίνεται αναφορά σε μια σειρά από θέματα τα οποία απασχόλησαν έντονα την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Αλεξάνδρεια, 8/12/2011
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
  1. ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
  2. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
«Ο υδατόπυργος «στοιχειώνει» το Δ.Σ Αλεξάνδρειας.
Η απόπειρα φίμωσης της έκφρασης των δημοτικών συμβούλων στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, στάθηκε η αιτία αποχώρησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δήμου.
Η έγγραφη επερώτηση του δημοτικού σύμβουλου Τάσου Τασιόπουλου αφορούσε το έργο της ανόρυξης γεώτρησης και της κατασκευής του υδατόπυργου στην Παλαιόχωρα, την έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών-ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και τις επιπτώσεις και τυχόν επιβαρύνσεις στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας.
Η επερώτηση είχε γραφεί πρώτη μεταξύ θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και κατά την συζήτηση της δεν δόθηκε χρόνος δευτερολογίας ενός μόνον λεπτού της ώρας από το προεδρείο, παρά τις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τόσο στον εισηγητή του θέματος, όσο και στους αρχηγούς των παρατάξεων.
Όλες οι παρατάξεις κατήγγειλαν τη αντιδημοκρατική αυτή μεθόδευση της διοίκησης και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τα οποία και προσυπογράφουμε.
  • Δεν είναι όμως μόνον τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, με επικεφαλής τον ενορχηστρωτή των παραβάσεων του έργου του υδατόπυργου της Παλαιόχωρας που οδήγησαν εκτός από τον ίδιο τον υπεύθυνο, τέως δήμαρχο Πλατέος κ. Φ. Δημητριάδη, αλλά και πολλούς ανύποπτους δημοτικούς συμβούλους στον ανακριτή, ώστε να ταλαιπωρούνται άδικα, κυρίως είναι και η με πλήρη συνείδηση καταστρατήγηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ από τον κατ’ ευφημισμόν πρόεδρο κ. Ι. Γκιουρτζή.
  • Ο κ. Ι. Γκιουρτζής αντιλαμβανόμενος ότι τελείωσε η επιχειρηματολογία της συγκάλυψης και ενεργώντας κατά παραγγελία του δημάρχου, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια η οποία στοιχίζει στο δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ τουλάχιστο την διαφορά των 560.000€ ανάμεσα στην έκπτωση του 60% που αυτός προσδοκούσε με ανοιχτή δημοπρασία και στο 4% που ο ίδιος υπέγραψε, χωρίς δημοπρασία.
  • Αν αναλογιστεί κανένας πως ο προϋπολογισμός ήταν 1.005.000€ αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί επεκράτησε τόσος αυταρχισμός που ξεπερνάει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας.
  • Έτσι δυστυχώς γίνεται ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ελπίζει κανένας σε τίποτα, βλέποντας την συνειδητή προσπάθεια συσκότισης και υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου από βουβά πρόσωπα με αφέλεια και παιδαριώδη τρόπο, με άσχετα και ξεθωριασμένα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης, με έκτατες τις μισές συνεδριάσεις, με χρονική ασυδοσία στην πλειοψηφία, με επιστρεφόμενες τις αποφάσεις.
  • Προφανώς αυτό είναι το τελευταίο σκαλοπάτι ενός συνδυασμού που έχει καταδικασμένους από ποινικά δικαστήρια (ΤΣΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΡΕΛΗΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ), που έχει μέχρι στιγμής καταδικαστικά πορίοσματα των ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕΛΙΚΗΣ-ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ), που έχει παραπεμπόμενο τον ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ για παράβαση καθήκοντος, που είναι αντιμέτωπος με έναν εμπρησμό (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ), που έχει ανακριτή που διενεργεί προκατακτική για 16 παρασυρμένους και μάλλον αθώους δημοτικούς συμβούλους του τέως δήμου Πλατέος, που παίρνει αποφάσεις αποδοχής χρεών από μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 326.040€, μαζί με τα πρόστιμα, που ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑΣ στο ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΚΗΣ οφείλουν, που έχει αντιδήμαρχο (ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ) που παραπέμπεται για υπεξαίρεση στο τριμελές Εφετείο Θες/νίκης.
Και τέλος που έχει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που χωρίς να κοκκινίζει προσπαθεί να πείσει πως ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ε. Τσιφόπουλος δεν παρουσιάζεται στη χάση και στη φέξη στις συνεδριάσεις, αλλά συμμετέχει όπως ο νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας ορίζει.
– Αιδώς ξεδιάντροποι αργείοι!!!
– Είναι προφανές λοιπόν ότι το γεγονός αυτό έχει υπερκαλύψει τα όρια της θλίψης και προκαλεί ντροπή καθώς αποδεικνύει δύο πράγματα:

Το πρώτο ότι στην πλειοψηφία λειτουργούν πειθήνια όργανα στα όρια της αυθαιρεσίας και το
Δεύτερο ότι μερικοί εννοούν την περιστασιακή πλειοψηφία που προέκυψε στο παρελθόν και κάτω από άλλες συνθήκες, ως ασυδοσία, παρ’ ότι είναι βέβαιοι ότι η υπόθεση θα έχει μακρά και οδυνηρή συνέπεια για τους πρωταγωνιστές.
– Το κακό για όσους δεν αντιλαμβάνονται που έμπλεξαν, είναι ότι, όταν συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα, θα νομίζουν πως «μάλλον έτυχε».
Για τους συνδυασμούς
Γκιόνογλου Χαράλαμπος
Τσιάπλας Αθανάσιος