Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Καζαμίας του 2012 (ή ότι μπορέσαμε να δούμε τέλος πάντων!)

ΚΑΖΑΜΙΑΣ
Ιανουάριος
Νέος χρόνος – χωρίς νέα αρχή
1η Ιανουαρίου: ξαφνική αδιαθεσία Παπούλια λίγες ώρες πριν το Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα. Αποφασίζεται σε έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών να μιλήσει στον Ελληνικό λαό ο εμπειρότερος εν ζωή πολιτικός άνδρας της χώρας. Ο Μητσοτάκης βγαίνει σε εθνικό δίκτυο και μας εύχεται χρόνια πολλά!! “Εύχομαι το 2012 να είναι παρόμοιο και ακόμη καλύτερο και πιο προσοδοφόρο για τους Έλληνες” λέει ο Επίτιμος και όλη η χώρα νοιώθει μια ανεξήγητη ανατριχίλα.
Επίσης την Πρωτοχρονιά οι κάτοικοι της Βετσοπούλου ξυπνούν και βλέπουν ένα περίεργο θέαμα: ένα γαϊδούρι να περιφέρεται στο δρόμο!! “Μήπως έγινε παράδοση και αυτό;” αναρωτιούνται οι πιο …ψαγμένοι και αναζητούν και ένα αυτοκίνητο κεραμιδί χρώματος αλλά δεν καταφέρουν να το εντοπίσουν πουθενά.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας έρχεται για συζήτηση για πολλοστή φορά ένα θέμα που συζητείται για 6 τουλάχιστον ώρες: ο υδατόπυργος της Παλιόχωρας.
Κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης λένε πως τα τούβλα και τα μπετά που κρατούν είναι αποδεικτικά από το έργο ενώ ο Χρ. Αλευράς μπαίνει στην αίθουσα με καθυστέρηση, αφού έχει καταφέρει να βάλει μέσα ένα βυτίο με νερό από τον ίδιο υδατόπυργο.
Ο Δήμαρχοςεμφανώς εκνευρισμένος μιλάει για προβοκάτσια και λέει ότι τα οικοδομικά υλικά τα «σήκωσαν» απ’ το Πνευματικό που φτιάχνεται τα τελευταία 35 χρόνια (δεσμευόμενος ταυτόχρονα ότι το έργο θα τελειώσει στις 22 Δεκεμβρίου για να δοθεί προς χρήση στον Αλεξανδρινό λαό) ενώ κατηγορεί τον Αλευρά ότι τα νερά που κουβαλάει κάθε τρεις και λίγο μέσα στην αίθουσα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου με άσκοπες υπερωρίες, γιατί πρέπει να κρατάει τις καθαρίστριες και τα βράδια για να σφουγγαρίζουν.
Στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό συμβούλιο συνεδριάζει για 623η φορά, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το θέμα του αρχηγού. Ο Γιώργος βγαίνει ανακουφισμένος από την αίθουσα και δηλώνει πάλι πως «θα κάνει το καθήκον του» ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν με μαθηματικές εξισώσεις υψηλού επιπέδου να καταλάβουν πότε θα το κάνει επιτέλους αυτό το καθήκον.
Στον Περισσό η Αλέκα είναι σε απόγνωση: οι δημοσκοπήσεις την φέρουν πρώτο κόμμα ενώ δεύτερο φέρεται να είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα το οποίο σκέφτονται να ιδρύσουν πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου που υπέγραψε το Μνημόνιο το 2010!! Φήμες φέρουν ως μέλη τους Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου αλλά υπάρχει αδυναμία να βρουν αρχηγό.
Στα αθλητικά ο Μαρινάκης φεύγει από τον Ολυμπιακό και ο Τσάκας πηγαίνει τελικά τον Άραβα επενδυτή στον Πειραιά! Οι βάζελοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας καλούν τον Μαρινάκη να πάρει την ομάδα τους και συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα επί 5ήμερο, θυμίζοντας μέρες αγανακτισμένων του Μαΐου.
Στη Σαλονίκη δεν κινείται φύλλο: ο ΠΑΟΚ ακόμη αναζητά διοικητικές λύσεις ενώ στον Άρη πραγματικά δεν κινούνται. Παίζουν στατικό ποδόσφαιρο σε κάθε αγωνιστική του Γενάρη.
Στην εξωτερικά: ο Μόντι στην Ιταλία βγήκε και δήλωσε πως βρέθηκαν «ύποπτες» κρατικές δαπάνες που σχετίζονται με τα πάρτι του Σίλβιο. Υπάρχουν έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι ο Σίλβιο χρέωνε κάποιες από τις βίζιτες στα μυστικά κονδύλια του πρωθυπουργικού γραφείου, στον κωδικό «σύσφιξη σχέσεων με χώρες του εξωτερικού».
Τέλος, στην Ελβετία οι υπουργοί οικονομικών και δικαιοσύνης δηλώνουν πως τηλεφωνούν καθημερινά στην Αθήνα για να δώσουν στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων πολιτικών αλλά κανείς δεν απαντά στο τηλέφωνο!
Φεβρουάριος
Χιόνια στο καμπαναριό!!
Οι κυβερνητικοί συν-έταιροι έχουν τρελάνει τον Παπαδήμο: αυτός συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο και αντί να βρίσκονται όλοι μαζί στη Βουλή, πρέπει να τρέχει σε Ιπποκράτους, Συγγρού και Καλλιρρόης για να προεδρεύσει στα 3 συμβούλια που κάνουν ξεχωριστά οι υπουργοί του που προέρχονται από τα αντίστοιχα κόμματα! Το παίρνει απόφαση και τους δείχνει τα δόντια του: θα φτιάξει υπουργικό με τεχνοκράτες.
Νέα φορολογικά μέτρα αναγγέλλονται: θα φορολογηθούν οι τάφοι! Είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί – έστω και έμμεσα – ο αριθμός των φορολογουμένων. Ορίζεται συντελεστής παλαιότητας ενώ το μέτρο θα πλήξει αυτούς που είχαν συγγενείς που απεβίωσαν σε μεγάλη ηλικία: οι μακαρίτες λαμβάναν επί πολλά χρόνια συντάξεις και είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το προσδόκιμο ζωής. Έτσι επιβάρυναν περισσότερο το κράτος. Τώρα θα επανορθώσουν για αυτό το …λάθος τους οι κληρονόμοι τους!!
Στην Αλεξάνδρεια πέφτει το πρώτο χιόνι του νέου έτους. Δυο μέτρα και λίγο είναι! Ο Δήμαρχος, ως άλλος Γκλέτσος, λόγω έλλειψης προσωπικού ανεβαίνει στο jcb και καθαρίζει μέσα σε ένα πρωϊνό τη μισή Βετσοπούλου, με τον Χάρη Μόχλα να αποθανατίζει τις σκηνές και να τις ανεβάζει στα Χρονικά.
Ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει σε Βεροιώτες, Ναουσαίους και κατοίκους της Σκύδρας ότι ο άξονας θα τελειώσει επιτέλους μέσα στο 2012. Δέχεται δριμεία κριτική από την Πέλλα (γιατί απευθύνθηκε και σε πολίτες της Π.Ε. Πέλλας) ενώ οι συνήθεις δύσπιστοι αντίπαλοί του διαδίδουν πως “ναι, η Σκύδρα θα έρθει πιο κοντά στη Βέροια στις 21 Δεκέμβρη, όταν θα έρθουν στη Γή τα πάνω – κάτω“.

Στη Βέροια κυκλοφορεί ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ με θέμα την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πολλοί μένουν σύξυλοι, γιατί είχαν καιρό να διαβάσουν ανακοίνωση της νομαρχιακής για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Σε συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου της Βέροιας αποφασίζεται να δοθούν άδειες για καντίνες που θα λειτουργούν με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης αποφασίζεται πως την άνοιξη που θα φτιάξει ο καιρός να επιτραπεί η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ακόμη και μέσα στο σιντριβάνι στο Ρολόι.
Στην Αλεξάνδρεια, το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει και αποφασίζει να μεταφερθεί το καρναβάλι της Μελίκης στο …κέντρο του Δήμου!! Οι εκ Μελίκης προερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούν σφόδρα και στο έκτακτο δημοτικό που γίνεται μια μέρα μετά εμφανίζονται οι Ματσούκας, Χαλκίδης, Βενιόπουλος, Τσιφόπουλος, Μητρόπουλος, Σαρακατσάνος μαζί ο ένας δίπλα στον άλλο σε μια γωνία της αίθουσας, αρνούμενοι να ανέβουν και να καθήσουν στα έδρανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μπροστά στο διακύβευμα οι παλιές διαμάχες ξεχνιούνται αυτοστιγμή!
Ένα σκάνδαλο με αθλητική χροιά σκάει: βρέθηκαν στην Ελβετία λογαριασμοί με έξι μηδενικά στο όνομα των παρουσιαστών της αθλητικής εκπομπής του Ράδιο Αλεξάνδρεια που μεταδίδεται κάθε απόγευμα Δευτέρας και Παρασκευής. Έτσι επιβεβαιώνονται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο όσοι έλεγαν ότι οι συντελεστές τα έπιαναν χοντρά για να βγάλουν από τα μικρόφωνα πρωταθλητή στην Α1. Το μπέρδεμα όμως είναι μεγάλο, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι τα εμβάσματα έγιναν από Μακροχώρι και Μελίκη ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και ώρα.
Στο εξωτερικό, η Μέρκελ ανακαλεί τον υφυπουργό της για θέματα Ελλάδας, που είχε στείλει στη Σαλονίκη το 2011. Ο άνθρωπος, μετά από ιατρικές εξετάσεις, κρίθηκε πως πρέπει να νοσηλευτεί άμεσα σε ψυχιατρική κλινική, αφού με αυτά που είδε και άκουσε το 3μηνο που ήταν στη χώρα μας ξέχασε ακόμη και το όνομά του.
Στην Αμερική η ΝΑΣΑ στέλνει, κατόπιν αιτήματος της Λανγκάρντ και του ΔΝΤ, ειδικό διαστημικό σκάφος για να καθαρίσει τους φακούς από τις κάμερες του γεωστατικού δορυφόρου που παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο την Ελλάδα. Περί τα μέσα του μήνα είχε παρατηρηθεί θολούρα στις εικόνες. Τελικά, κάποιος Έλληνας που δουλεύει στη ΝΑΣΑ τους εξήγησε πως πέταξαν τζάμπα 17 εκατ. δολάρια: η θολούρα που πρωτοεμφανίστηκε την Τσικνοπέμπτη (16/02/2012) και κράτησε 3 μερόνυχτα προέρχονταν από τις ψησταριές που είχαν ανάψει οι Έλληνες σε κάθε σημείο της χώρας τους.
Μάρτιος
Συγκλονιστικός μήνας για την τοπική πολιτική σκηνή
Πρώτη Μαρτίου: φήμες θέλουν τις εθνικές εκλογές που δεν έγιναν τελικά στις 19 Φεβρουαρίου να γίνονται μέσα στο Μάιο. Ο Σαμαράς πάλι δημιουργεί πρόβλημα με την υπογραφή του, όμως τελικά δηλώνει πως δέχθηκε την αλλαγή αυτή για το καλό του τόπου. Πρώτα όμως πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλιώς η Τρόϊκα δεν αφήνει να στηθούν κάλπες.
Νέα φορολογικά μέτρα εξαγγέλλονται: αποφασίζεται να φορολογηθεί η σεξουαλική πράξη. Αυτοί που διαμαρτύρονται εντονότερα είναι οι …απατημένοι και οι απατημένες, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου – η οποία βασίζεται στη λογική του φόρου για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, όπου τον φόρο πληρώνει ο ιδιοκτήτης και όχι ο ενοικιαστής – τον φόρο σε κάθε «επαφή» θα καταβάλει ο/η νόμιμος/νόμιμη σύζυγος και όχι όσοι επωφελούνται περιστασιακά.
Η έντονη εκλογολογία του Μαρτίου φέρνει κοντά δυο παλιούς γνώριμους μεταξύ τους, που τους χώρισε ο χρόνος και οι καταστάσεις: ο Φώτης Δημητριάδης δηλώνει σε συνέντευξη τύπου πως θα στηρίξει Μιχάλη Χαλκίδη αν κατέβει στις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Οι ψηφοφόροι του Δημάρχου συγκεντρώνονται έξω από το δημαρχείο και ζητούν εξηγήσεις. Ο ίδιος, από το μπαλκόνι του Δημαρχιακού Μεγάρου – έχοντας στο πλευρό του τον ίδιο τον Χαλκίδη – δηλώνει ρητά προς πάσα κατεύθυνση: «Ο Μιχάλης είναι δικό μας παιδί, από το Δήμο μας! Οφείλω να τον στηρίξω».
Ο Τσαβδαρίδης ανησυχεί έντονα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλεξάνδρεια. Συναντάται κρυφά με την Χαρούλα, στην οποία τάζει πλήρη στήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε θέμα, αρκεί να τον στηρίξει και αυτή με τη σειρά της στις βουλευτικές. Θέλει να σαρώσει στη Βέροια, να χτυπήσει (τον ενισχυμένο λόγω της στήριξης Δημητριάδη) Χαλκίδη. Η Χαρούλα του λέει «Λάζαρε, δεν γίνονται τέτοια πράγματα, γιατί ούτε εγώ ξέρω αν θα κατέβω υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ». Και του λέει το μεγάλο μυστικό: κατέβηκε Αθήνα το Σ/Κ που πέρασε για να δει τι θα γίνει, αλλά δεν κατάφερε να δει κανέναν, αφού όλοι ήταν κλεισμένοι σε ένα γραφείο στην Ιπποκράτους, γιατί συνεδρίαζε το πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος για 893η φορά για το θέμα του αρχηγού. Τους μόνους που συνάντησε – σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας – ήταν οι Καρολίδης, Δάσκαλος, Ταχματζίδης και Μιχαηλίδης.
Στη Νάουσα τα πράγματα ήταν ήρεμα το πρώτο δίμηνο του έτους. Όμως τον Μάρτιο έχουμε εξελίξεις αφού ο Καραμπατζόςκάνει δυο σημαντικές ανακοινώσεις: πως επελέγη λόγω χρημάτων και εμπειρίας στην Ελβετία Άραβας επενδυτής που θα λειτουργήσει το χιονοδρομικό για την περίοδο 2011-2012 (που έληξε τον Φεβρουάριο) και πως θα τοποθετηθούν 12 ανεμογεννήτριες στην ταράτσα του Δημαρχείου.
Περί τα τέλη του μήνα η «Λαϊκούρα» κάνει μια ακόμη αποκάλυψη σχετικά με τα έξοδα στις εκδηλώσεις των δήμων της Ημαθίας: το μπουκάλι με τον μπλε Ιωάννη τον Περιπατητή που έπιναν κάποτε σε καταργηθέντα δήμο ήταν απλά οδοντόκρεμες! Ο Μελιόπουλος αποκαλύπτει ότι την εποχή που οι Ρώσοι θα αγόραζαν τα 10.000 κοντέϊνερ με ροδάκινα, όλοι μα όλοι οι δήμαρχοι αγόραζαν χαβιάρι από την Κασπία, για να δεξιωθούν του Ρώσους και να τους …ψήσουν, κάνοντάς τους να αισθανθούν σαν το σπίτι τους. Εμφανίζεται τιμολόγιο αξίας περίπου 12.675 ευρώ. Το παράξενο στην όλη υπόθεση – σύμφωνα πάντα με το γνωστό site – είναι πως το τιμολόγιο έχει εκδοθεί κάπου στην Αιτωλοακαρνανία και όχι από ρώσικη εταιρία (ή έστω από εταιρία εισαγωγής ρώσικου χαβιαριού). Όλοι κατηγορούν όλους και επιρρίπτουν σε όλους ευθύνες “γιατί οι Ρώσοι πήραν χαμπάρι το ντεμέκ ρώσικο χαβιάρι και έφυγαν τρέχοντας”. Τελικά έφταιγε το χαβιάρι και τα 10.000 κοντέϊνερ έμειναν στα χωράφια…
Απρίλιος
Το Πάσχα είναι στις 15
Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν υπό την προεδρία Παπούλια, ο οποίος ανάρρωσε στο μεσοδιάστημα από τον Γενάρη μέχρι τον Απρίλη. Σκέφτονται ένα ιδιοφυές σχέδιο: να κάνουν τις εκλογές ανήμερα το Πάσχα!!! 
Ταυτόχρονα θα μηδενίσουν τον ειδικό φόρο στα καύσιμα για να πέσει η τιμή τους, θα καταργήσουν για 5-6 μέρες τα διόδια και θα ορίσουν πλαφόν στην τιμή των αμνοεριφίων στα 1,99 ευρώ το κιλό. Για το σκοπό αυτό θα εισάγουν από τη Βουλγαρία και από τη Φουκουσίμα περίπου 2 εκατομμύρια αιγοπρόβατα.
Το σχέδιο είναι πραγματικά πονηρό: οι περισσότεροι Έλληνες, πεινασμένοι καθώς είναι λόγω των μέτρων και με σχεδόν τζάμπα βενζίνες, θα φύγουν για τα χωριά τους για να ψήσουν τα αρνιά. Και αυτοί θα κάνουν τις εκλογές με άδεια τα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις! Έτσι θα πάνε να ψηφίσουν ελάχιστοι, στους οποίους έχουν τάξει μια θεσούλα στο Δημόσιο όταν θα φύγει η Τρόϊκα (φυσικά δεν τους έχουν πει ότι η Τρόϊκα θα φύγει το έτος 2796 μ. Χ.).
Προλαβαίνει να εκδοθεί μόνο η εγκύκλιος για την τιμή των αρνιών, γιατί στο μεταξύ ο Ράϊχενμπαχ δεν εγκρίνει εκλογές στον Απρίλιο. Δεν θα βρίσκεται στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη, θέλει να πάει για Πάσχα στα βαυαρικά βουνά. Οπότε έχουμε πάλι αναβολή, αλλά τελικά η μεγάλη απόφαση λαμβάνεται: η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογική αναμέτρηση τον Ιούνιο (χωρίς πάλι να προσδιορίζουν το έτος, οπότε όλα μένουν ανοιχτά).
Μετά τις εξελίξεις αυτές η Moodys κάνει λόγο σε report της για χρεοκοπία και κατατάσσει τα ελληνικά ομόλογα σε μια νέα κατηγορία, αυτή των εξαϋλωμένων σκουπιδιών. Το report όμως είχε συντακτικά λάθη: μια γραμματέας μπερδεύεται (δεν είχε ξαναδεί τέτοια κατηγορία κρατικών ομολόγων) και πληκτρολογεί το «Bankruptcy» σκέτο, ξεχνώντας να προσθέσει στη φράση το «…of greek political system»!! Στα διεθνή χρηματιστήρια γίνεται το έλα να δεις: δισεκατομμύρια αλλάζουν χέρια μέσα σε δευτερόλεπτα και τουλάχιστον έξι χώρες της ευρωζώνης σώζονται στο παρά πέντε από το φαλιμέντο! Στην Ιαπωνία 62 χρηματιστές κάνουν χαρακίρι ενώ στο Σίτι του Λονδίνου 7 άνθρωποι του χρηματιστηρίου πηδάνε από τα παράθυρα. Το λάθος διορθώνεται μέσα σε 23 λεπτά, όμως τα αποτελέσματα του είναι ολέθρια. Την επόμενη ημέρα όλοι ψάχνουν να δουν πόσα και σε ποιον επιτέλους χρωστάνε μετά το φιάσκο της προηγούμενης ημέρας.
Στην Αλεξάνδρεια τη Μεγάλη Παρασκευή κατά την περιφορά του επιταφίου κάνουν  κοινή εμφάνιση Φ. Δημητριάδης και Μ. Χαλκίδης, ψέλνοντας μαζί το «Αι γενεαί πάσαι». Ο Μπ. Γκιόνογλου δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν θα είναι παρόν στην Αλεξάνδρεια: αποφασίζει να πάει στο Βρυσάκι στον επιτάφιο, δεν αντέχει να βλέπει τον αδερφό του συμβούλου του Ισαάκ μαζί με τον πολιτικό του αντίπαλο να ψέλνουν. 
Σε περιφορά στη Βέροια βρέθηκαν μαζί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου, Σιδηρόπουλος και Τόλκας και αγωνίστηκαν για το ποιος θα είναι πιο κοντά στον επιτάφιο, άρα ποιος θα φωτογραφηθεί περισσότερο από τα τοπικά ΜΜΕ. Με τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι μια δύσκολη επανεκλογή για όλους.
Στο Πλατύ υπήρχε το ενδεχόμενο αναβολής της περιφοράς, εξαιτίας των δυσάρεστων οσμών το απόγευμα της Παρασκευής. Όμως τελικά ήρθαν διαβεβαιώσεις πως οι οσμές ήταν αυτό το 5% που είχε λεχθεί κάποτε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στα Καβάσιλλα οι Τασιόπουλος και Στεργιόπουλος έβαλαν τον παπά του χωριού στη μέση και μάλωσαν για την πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει η πομπή. Το πρόβλημα ήταν οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχονταν η πομπή, αφού ο Στεργιόπουλος ήθελε να περάσουν από τους δικούς του δρόμους – έργα, ενώ ο Τασιόπουλος από τους δικούς του. Τελικά τα βρίσκουν με παρέμβαση των ψυχραιμότερων και η πομπή διαρκεί ένα 5ωρο, αφού θα περάσει από όλους τους δρόμους του χωριού.
Στη Μελίκη η περιφορά έγινε χωρίς προβλήματα αν και υπήρχε ένα μπέρδεμα για το ποιος θα εκπροσωπούσε (τυπικά) την ΝΔ, αφού ήταν πολλοί οι …ενδιαφερόμενοι.
Στα εξωτερικά, η Μέρκελ από το Βερολίνο κάνει ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας, λέγοντας πως οι εκλογές θα γίνουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι ετοιμάζονται για εκλογές στις 19 ή στις 26 Αυγούστου, αλλά η Φράου είναι πονηρή: δεν έχει διευκρινίσει αν μίλησε για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου του 2012 ή για αυτούς που θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέϊρο το 2016.
Η αθλητική επικαιρότητα της Ημαθίας επισκιάζεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Γυναικών από την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας. Αναμενόμενο γεγονός, αφού η ομάδα σκίζει.
Μαϊος
ΠΑΣΟΚοεκλογές !
Μετά την 1784ησυνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου, ο Γιώργος κάνει επιτέλους το καθήκον του: ανοίγει θέμα αρχηγού, ψηφίζει χωρίς να μάθει ποτέ κανείς ποιον επέλεξε και δεν κατέρχεται ο ίδιος ως υποψήφιος. Η Ημαθία παίρνει φωτιά αφού μεταξύ των υποψηφίων είναι ο ημαθιώτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο σώγαμπρος Ανδρέας Λοβέρδος. Υποψήφιοι είναι επίσης ο Βενιζέλος, η Διαμαντοπούλου, ο Καστανίδης, ο Ρέππας, ο Ραγκούσης, ο Παπουτσής και ο Παπακωνσταντίνου, ενώ για να μην γίνει η Ημαθία χίλια κομμάτια αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής του Γιώργου την τελευταία στιγμή ο Θανάσης Γικόνογλου.
Μεγάλη κερδισμένη των εσωκομματικών εκλογών είναι μόνο η Ημαθία, αφού μετά από σκληρή μάχη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκλέγεται το γνήσιο τέκνο της Μιχάλης ενώ ο Λοβέρδος γίνεται αντιπρόεδρος και ο Θανάσης ορίζεται Γραμματέας του κόμματος.
Καλύτερη μοίρα δεν θα μπορούσε να τύχει στην Ημαθία μας για το 2012.
Στη ΝΔ έχουν πάρει χάρτη του νομού Ημαθίας και τον έχουν γεμίσει με σημειώσεις. Οι περισσότερες είναι κολλημένες στα νοτιοανατολικά, σε περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στη Βέροια τα βιογραφικά φερόμενων ως υποψηφίων έχουν κατακλύσει τα γραφεία της ΝΟΔΕ και δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν! Πάντως στα μέσα του μήνα φεύγει φαξ προς τη Συγγρού, με το οποίο ζητούν να γίνει αλλαγή στην κατανομή των εδρών και να βγάζει η Ημαθία τουλάχιστον 9 βουλευτές, ώστε να βρεθεί θέση για όλους όσους μέσα στο 2011 ενημέρωσαν τον ημαθιώτικο λαό πως στα σίγουρα θα είναι υποψήφιοι.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πικραμένος από την ήττα στις εσωκομματικές αλλά πάντα υπουργός οικονομικών του Παπαδήμου, αφού έχει καταγράψει τι υπάρχει στα ταμεία ενόψει εθνικών εκλογών, τελικά το παίρνει απόφαση: καταθέτει νέο προϋπολογισμό ο οποίος όμως έχει ημερομηνία λήξης την 21η Δεκεμβρίου του 2012!! Γνωρίζει καλά ότι όχι μόνο το οικονομικό έτος αλλά και ο κόσμος θα …τελειώσουν τη μέρα εκείνη. Άλλωστε το είπαν και οι Μάγιας. Ο Καρατζαφέρης δηλώνει πως θα καταψηφίσει, αφού αυτά “είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Δυτικές Ινδίες και δε συνάδουν με την ελληνική παράδοση“. Τελικά, λίγες ώρες μετά θα τα (ξανά)γυρίσει κάνοντας μια ακόμη κωλοτούμπα, δηλώνοντας ότι μίλησε με τους Ρώσους φίλους του που τον διαβεβαίωσαν ότι ο Βαγγέλης έχει δίκιο.
Ιούνιος
Εκλογέεεες!
Με ελαφρά καθυστέρηση 4 μηνών η χώρα οδεύει προς τις κάλπες. Έχουμε έντονο προεκλογικό αγώνα και σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Χρυσοχοΐδη και Σαμαρά, που κονταροχτυπιούνται στα μαρμαρένια αλώνια του Mega.
Ο Σαμαράς κατηγορεί τον Μ. Χ. ως δεξιό και φιλοαμερικάνο ενώ ο Μ.Χ. θυμάται την επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ τον προηγούμενο Δεκέμβρη και τον εμφανίζει ότι πούλησε τα πετρέλαια στους Ισραηλινούς. Η Ντόρα διαλύει την Δημοκρατική Συμμαχία και εντάσσεται στο χρυσοχοϊδικό ΠΑΣΟΚ, αφού άκουσε τον Επίτιμο ο οποίος θέλει να κάνει ζημία στον Σαμαρά και να μην τον δει ποτέ πρωθυπουργό! Την ακολουθεί και ο Κυριάκος.
Στα τοπικά, ο Νίκος Λιολιόπουλοςδηλώνει την αντίθεσή του με την επιλογή της Ντόρας και ξεπερνά ακόμη και τον Καρατζαφέρη σε κωλοτούμπες: φεύγει και από την Συμμαχία, συναντάται με τον Αλευρά και τελικά γράφεται μέλος του ΚΚΕ.
Οι εκλογές γίνονται, η ΝΔ τις κερδίζει πανηγυρικά (αλλά χωρίς αυτοδυναμία), το ΚΚΕ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση. Λόγω του εκλογικού νόμου και του φαινομένου της καραμπόλας στην Ημαθία εκλέγονται από την ΝΔ ένας (Μ. Χαλκίδης), από το ΠΑΣΟΚ ένας (Θ. Γικόνογλου), ενώ οι άλλες δυο έδρες μοιράζονται μεταξύ Κουβέλη και Κόμματος Ψαράδων και Κυνηγών (Κυριάκος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Φιλίππου Μελίκης και γνωστός από τις εξορμήσεις του στα Πιέρια όρη).
Αργά το βράδυ κάποιος βάζει μέσα στην πόλη ένα γαϊδούρι το οποίο την επόμενη ημέρα εμφανίζεται στη Βετσοπούλου. Το συμπαθές τετράποδο φέρει πινακιδάκι που αναγράφει κάτι περί παραστρατημένων νυφών. Η εφημερίδα “Τα Λέμε” ανασύρει από το αρχείο της τις φωτογραφίες με το γαϊδούρι που είχε εμφανιστεί μετά τις δημοτικές και καλεί τους αναγνώστες της να διαπιστώσουν εάν πρόκειται περί του ιδίου όνου ή όχι.
Ο Μόσχος στήνει γλέντι στο Βρυσάκι για την επανεκλογή του γιού του και γραμματέα του κόμματος (από τον προηγούμενο μήνα) Θανάση και στέλνει το λογαριασμό στη Βουλή, αφού ο Πετσάλνικος του χρωστάει ακόμη λεφτά από τα αναδρομικά που δικαιούται.
Στις 15 Ιουνίου ο Σαμαράς λαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και τελικά καταφέρνει να βρει όχι μόνο 151 που του χρειάζονται αλλά 300. Μετά από πολυήμερες διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα τελικά τα βρίσκει με Χρυσοχοϊδη, Κουβέλη, ΚΚΕ, Τσίπρα, Οικολόγους, Κυνηγούς και όλους γενικά τους παρόντες στη Βουλή.
Ιούλιος
Έχουμε κυβέρνηση!!!!
Αφού πήραν τον λογαριασμό από τον Βενιζέλο, πριν παραδώσει, οι πολιτικοί αρχηγοί το ξανασκέφτονται γιατί δεν είναι και κορόϊδα! Αποφασίζουν να στηρίξουν μια νέα Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Άλλωστε το πολιτικό κόστος για νέα μέτρα (τα οποία υπέδειξε ο Ράϊχενμπαχ και η παρέα του) είναι πολύ μεγάλο.
Η Κυβέρνηση θα απαρτίζεται αποκλειστικά και μόνο από τεχνοκράτες ή εξωκοινοβουλευτικούς. Τα μεγάλα ημαθιώτικα μέσα παίρνουν φωτιά και από την Ημαθία ορκίζονται ο Κώστας Ζιώγας και ο Άγγελος Τόλκας. Το πρώτο έργο που εξαγγέλλει ο Τόλκας ως υπουργός Υποδομών και με καταγωγή από τη Νάουσα είναι ο γνωστός οδικός άξονας, ο οποίος βάση της νέας επικαιροποιημένης μελέτης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2032.
Η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει φιλολαϊκό πρόσωπο: ξαναθυμάται τον μακαρίτη τον Ανδρέα και “μπάνια του λαού” και βάζει δρομολόγια τρένων για τις παραλίες. Ξανανοίγει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Αλεξάνδρειας, ο οποίος γνωρίζει στιγμές δόξας. Το αεροδρόμιο στο Παλαιοχώρι γίνεται για 2 μήνες πολιτικό και εκτελούνται πτήσεις για Ρόδο και Κρήτη, για να κάνει και εκεί τα μπάνια του ο λαός.
Τα ροδάκινα χτυπάνε τρελές τιμές στη Ρώσικη αγορά και οι τοπικοί παράγοντες αρχίζουν πλέον να μιλάνε όχι μόνο για 10 αλλά για 20.000 κοντέϊνερ με κομπόστες που θα φάνε οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί, οι Λευκορώσοι, οι Καζάκοι και γενικότερα αυτοί που πριν το 1991 κατοικούσαν στην ΕΣΣΔ. Προτείνεται να στηθεί προτομή του γνωστού καλλίφωνου μεσάζοντα, ο οποίος έφαγε 2 μήνες μέσα στα αεροπλάνα στο πήγαινε-έλα στη Μόσχα. “Η προτομή θα στηθεί στην Ελιά” δηλώνει κατηγορηματικά η δήμαρχος Βέροιας.
Αύγουστος
Η σωτηρία της ΕΒΖ
Η Αγροτική πουλάει επιτέλους την ΕΒΖ και σε πείσμα όσων μιλάνε για ξεπούλημα στο ξένο κεφάλαιο, την εταιρία αγοράζει η ανασυσταθείσα τον προηγούμενο Ιούνιο Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλεξάνδρειας. Το εργοστάσιο στο Πλατύ λειτουργεί άμεσα με εντυπωσιακά αποτελέσματα έχοντας στο τιμόνι της γνωστό πολιτικό στέλεχος που έχει δηλώσει παραίτηση από την υψηλή θέση την οποία κατείχε, για να αναλάβει τη θέση αφού έχει την ανάλογη εμπειρία.
Στην Αλεξάνδρεια, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ανακοινώνεται πως κλείνει η Εφορία. Ευφορία κατακλύζει τους φορολογούμενους. Όμως είναι πρόσκαιρη, αφού μόλις 3 ώρες μετά ανακοινώνεται ότι το υπουργείο βάζει απευθείας λεωφορειακή γραμμή Βετσοπούλου – ΔΟΥ Βέροιας (χωρίς στάση, για να μην το μετανιώσει κανείς και κατέβει – φυσικά με εισιτήριο) για να μεταβαίνουν στη Βέροια οι φορολογούμενοι.
Σεπτέμβριος
Αρχίζει η σχολική χρονιά
Το υπουργείο παιδείας ανακοινώνει συγχωνεύσεις σχολείων. Στην περιοχή μας κλείνουν όλα τα Γυμνάσιο πλην ενός, το οποίο θα φιλοξενήσει όλους τους μαθητές της περιοχής: το Γυμνάσιο Τρικάλων είναι το μόνο που παραμένει, επειδή είναι το πιο καινούργιο. Ο Μόσχος Κυτούδηςδηλώνει συγκινημένος αφού δικαιώθηκε ο αγώνας ενώ ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης για να μην στεναχωρήσει τους ψηφοφόρους του από το Πλατύ κηρύσσει ανένδοτο για να διατηρηθεί και το Γυμνάσιο Πλατέος.
Ο Χάρης Καφτεράνης σταματάει τις εκπομπές στο ραδιόφωνο, γιατί πλέον λόγω πληθώρας μαθητών τα μαθήματα γίνονται και τα Σάββατα.
Στον Μπάμπη Γκιόνογλου προτείνεται να εκπροσωπήσει τη χώρα στο παγκόσμιο πρωταθλημα “βίδας”, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο γήπεδο του μπάντμινγκτον. Δεν αποδέχεται, κατόπιν πιέσεων των συμβούλων του και ειδικά των Ν. Ανεσίδη και Γ. Απατσίδη (για να τον αποτρέψουν του λένε ότι είναι μέτρ στο παιχνίδι αλλά αν πάει θα στραπατσάρει το πολιτικό του προφίλ).
Ο Θανάσης Τσιάπλας, ανανεωμένος από τις καλοκαιρινές του διακοπές, επιστρέφει δριμύτερος στην τοπική πολιτική σκηνή. Δηλώνει ότι έπεσε μοντάρισμα στις δηλώσεις του από τα τοπικά ΜΜΕ και ότι τον Δεκέμβρη του 2011 ποτέ δεν ανέφερε ότι θα αποσυρθεί οριστικά από τα κοινά. Προσπαθεί να πείσει τον Γιώργο Σπυρίδη να παραιτηθεί και να επιστρέψει στο φαρμακείο, με το πρόσχημα ότι τα μέτρα του Λοβέρδου του 2011 έχουν καταδικάσει τον κλάδο των φαρμακοποιών σε μαρασμό.
Ξεκινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ. Συμμετέχουν 6 ομάδες ενώ οι υπόλοιπες είναι γνωστές με κλειδάριθμους, μέχρι να αποφασιστεί ποιος θα συμμετάσχει. Ο Γιάννης Τσικ ξεκινά αντίσταση από ραδιοφώνου ώστε να ξαναονομαστεί το πρωτάθλημα “Α΄ Εθνική”. Δεν γουστάρει τα εγγλέζικα.
Οκτώβριος
Πράσινα σκουλήκια και διαλέξεις
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί για ενημέρωση και διαλέξεις επιφανείς Έλληνες και ξένους επιστήμονες στην αίθουσα του Δημαρχείου. 
Κύριο αντικείμενο τα αγροτικά, και ειδικότερα το πράσινο σκουλήκι και η καταπολέμηση σε μοριακό επίπεδο των ασθενειών του βάμβακος. Συμμετέχουν καθηγητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Μόσχα. Οι κληθέντες επιστήμονες αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή οι εισαγωγές του Δημάρχου στο σύνολο των θεμάτων ήταν μακροσκελείς και τους κάλυψε με αυτά που ανέφερε. Οπότε δεν είχαν λόγο παρουσίας και αδίκως κλήθηκαν. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Δήμαρχος απαντούσε στο σύνολο των ερωτήσεων που έθεταν οι παρευρισκόμενοι αγρότες.
Κατά τη συγκομιδή του βαμβακιού αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος έδωσε εύστοχες απαντήσεις και λύσεις. Η στρεμματική απόδοση ξεπερνά για πρώτη φορά στα χρονικά τα 570 κιλά κατά μέσο όρο.
Αποφασίζεται να προκηρυχτεί ξανά η θέση του Συνηγόρου του Δημότη. Η διαδικασία θα επαναληφθεί μετά τον Γενάρη του 2013 και ο Κώστας Καρέλης αποφασίζει να ξαναθέσει υποψηφιότητα, αφού στο μεταξύ έχουν βρεθεί σε κάποιο συρτάρι, στα υπόγεια του παλιού Δημαρχείου της Μελίκης, οι χαμένοι ισολογισμοί.
 
Στη Γερμανία η Μέρκελ χάνει μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση και μετά από αυτό, για να κατευνάσει τους ψηφοφόρους, δηλώνει έτοιμη να επιτρέψει την έκδοση ευρώ τα οποία όμως θα κυκλοφορήσουν μόνο στις υγιείς δημοσιονομικά χώρες (δηλαδή στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Φινλανδία). Οι υπόλοιποι ας κόψουν το κεφάλι τους! Ο Σαρκοζί, παρότι έχει ήδη χάσει τις εκλογές στη Γαλλία βγαίνει και κάνει δήλωση υποταγής, συμφωνόντας με την Αγγελική σε όλα όσα λέει.
Νοέμβριος
Αλλαγές στην Κυβέρνηση και ένα απρόσμενο κοινό μέτωπο
Συγκροτείται φιλομνημονιακό κόμμα το οποίο σπονσοράρει ο ΣΚΑΙ. Τρέχουν να εγγραφούν σε αυτό όσοι έχασαν τις εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Αλέκα δηλώνει ότι στηρίζει τις νέες φωνές και το κόμμα αυτό, το οποίο ανοίγει νέες προοπτικές για τη χώρα και το κομμουνιστικό κίνημα γενικότερα (αφού το ΚΚΕ θα έχει κάποιον να αντιμετωπίζει).
Στην κυβέρνηση βάσει της συμφωνίας για εναλλαγή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, παύονται οι Ζιώγας και Τόλκας και τη θέση τους λαμβάνουν οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης (Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων) και Τάσος Σιδηρόπουλος (Δικαιοσύνης). Ο Σιδηρόπουλος εγκαινιάζει το Δικαστικό Μέγαρο στη Βέροια, παρουσία όλων, στα τέλη του μήνα ενώ ο Τσαβδαρίδης πάει στη διεθνή έκθεση Anugaστη Γερμανία για να προωθήσει τα ελληνικά φρέσκα και μεταποιημένα προϊόντα της μάνας Γης.
Σε τοπικό επίπεδο, οι Γιάννης Γκιουρτζής και Τάσος Τασιόπουλος αγωνίζονται μαζί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατακρίνουν το Προεδρείο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και για μη τήρηση των διαδικασιών κατά τις συνεδριάσεις.
Ανακοινώνονται νέα φορολογικά μέτρα από την Κυβέρνηση. Ανακοινώνεται πως σε κάθε αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί χιλιομετρητής σφραγισμένος από την οικεία ΔΟΥ ώστε  να μετρούνται και να φορολογούνται οι αποστάσεις που διένυσε κάθε κάτοχος ΙΧ.  Στην Αλεξάνδρεια όλοι οι κάτοικοι αναζητούν εναγωνίως το γαϊδούρι που κάποιοι είδαν να περιφέρεται ασκόπως στη Βετσοπούλου δυο φορές μέσα στο έτος: είναι το μόνο …όχημα που (προς στιγμή) δεν θα φορολογείται!
Σε επίπεδο νομού, ανακοινώνεται ότι η “Θέση 12” αλλάζει …θέση: την μεταφέρουν στο Νησέλι, αφού και φωτιά να παίρνει η Πυροσβεστική κοντά είναι. Έχουμε σφοδρές αντιδράσεις των Οικολόγων της Βέροιας, οι οποίοι απαιτούν εκτροπή του Αλιάκμονα γιατί είναι πολύ κοντά. Το αίτημα γίνεται αποδεκτό και το έργο της εκτροπής εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα με την εκτροπή του Αχελώου.
Το Ράδιο Αλεξάνδρεια ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των παιχνιδιών της ΕΠΣΗ μέσω ίντερνετ. Συνωστισμός στα γραφεία του σταθμού αφού όλοι θέλουν να μοιάσουν του Σωτηρακόπουλου. Ο Τσικ αποκλείεται από το κάστινγκ γιατί το άσπρο μαλλί δεν γράφει καλά στην οθόνη.
Δεκέμβριος
Από Δεκέμβριο δεν μπορέσαμε να δούμε πολλά στα άστρα. Λυπούμαστε, γιατί λόγω της επικείμενης ευθυγράμμισης των πλανητών στις 21 του μήνα, υπήρχε θολούρα.
Από αυτά που μπορέσαμε να διακρίνουμε μέσα στο ομιχλώδες τοπίο του Δεκεμβρίου: ο Χάρης Καφτεράνης εκδίδει βιβλίο στο οποίο δίνει για τίτλο την αγαπημένη του φράση “Υπ’ αυτή την έννοια θεωρώ…”. Το βιβλίο αυτό προλογίζει ο Αστέριος Παπαστεργίου
Επίσης και ο Τάσος Τασιόπουλος εκδίδει δικό του πόνημα με τίτλο “auctions for dummies”. Αμφότεροι τα έβγαλαν στην αγορά νωρίς για να προλάβουν τις γιορτές και την κίνηση στα βιβλιοπωλεία.
Στις 6 του μήνα ο Μιχάλης Χαλκίδης επισκέπτεται τον  υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων Λάζαρο Τσαβδαρίδη και του ζητά να μεσολαβήσει ώστε να μπουν οι επιδοτήσεις των αγροτών πριν από τα Χριστούγεννα.
Στις 13 έχουμε δήλωση Ευφραίμ ότι σε δυο βδομάδες το πολύ θα μας κάψει ο Θεός επειδή τον σέρνουν στα δικαστήρια ακόμη, ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του!
Κάπου εδώ τελειώνει ο Καζαμίας. Δεν μπορέσαμε να δούμε τα μελλούμενα για όλο τον μήνα. Τώρα ή οι Μάγιας είχαν δίκιο όταν έλεγαν για την καταστροφή του κόσμου και έπεσε η θολούρα στα αστέρια και στη γυάλινη σφαίρα ή ο Ευφραίμ.
Όπως και να έχει εσείς ζήστε κάθε μέρα του 2012 σαν να είναι η τελευταία, ρουφήξτε τη ζωή και τις μικρές χαρές της, αγαπάτε αλλήλους, και ψηλά το κεφάλι: μούφα κρίση είναι, θα περάσει και θα ξαναβρούμε τη φόρμα μας όλοι. Καλή Χρονιά!!!!!
Ο Καζαμίας του 2012 ήταν μια ιδέα του Ν. Λιολιόπουλου (γνωστού στην περιοχή και διαχειριστή του blog Scripta Volant) που μου άρεσε, γράφηκε σε συνεργασία και με αυτόν. Λέμε «και με αυτόν» γιατί πρόκειται για μια υπερπροσπάθεια στην οποία συμμετείχαν και πολλοί άλλοι.
Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα:
  τη Μαντάμ Σοράγια για την ευγενική παραχώρηση της γυάλινης σφαίρας της (οι εικόνες από το 2012 είναι από εκεί copypaste),
το προσωπικό του Αστεροσκοπείου της Γλασκώβης (για την παραχώρηση του τηλεσκοπίου με το οποίο έγινε η παρατήρηση του ουράνιου θόλου και διαβάσαμε τα άστρα),
  την αεροπορική εταιρία Dooms Day Airways (για το δωρεάν ταξίδι στο Μεξικό, για να εντρυφήσουμε στα μυστικά των Μάγιας).
Επίσης να ευχαριστήσουμε το Βατικανό, γιατί μας άνοιξε τα υπόγεια στα οποία φυλάσσονται οι προβλέψεις του αιρετικού Γαλιλαίου για την Ημαθία. Δυστυχώς επιτηρούμασταν συνεχώς από Καπουτσίνους μοναχούς και τον τόμο για το 2013 δεν μπορέσαμε να τον ανοίξουμε. Τον βουτήξαμε όμως και του χρόνου θα σας τον παρουσιάσουμε στο σύνολό του, με κάθε λεπτομέρεια.
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους παρακάτω, γιατί η συμβολή τους ήταν καθοριστική στο να συνταχθεί άψογα ο Καζαμίας του 2012: τον Μπάμπη το Σουγιά, τον Κώστα τον Γκοτζίλα, τον Πέτρο τον Πέτρα, τον Νίκο τον Πεταλούδα, τον Νώντα τον Ανακόντα …

6 απαντησεις στο “Ο Καζαμίας του 2012 (ή ότι μπορέσαμε να δούμε τέλος πάντων!)”

Ανώνυμε 9 :44 γουστάρω το σχόλιο σου για συμπλήρωμα στον καζαμία, αλλά μέχρι εκεί γιατί μην ξεχνάς ότι έχουμε ανοιχτές πληγές με τους γείτονες μας είμαστε που είμαστε στις μαύρες μας από κάθε άποψη, αν είχαμε και τέτοια ηγεσία στο στράτευμα ούτε που θέλω να το σκέφτομαι. Πάντως σε ευχαριστώ με έκανες και γέλασα και πολύ μάλιστα όχι μόνο εγώ αλλά και η παρέα μου που το διαβάσαμε. Καλή χρονιά!!

Λάθος πρόβλεψη αγαπητέ 9.44.
Σε ένα και μόνο σημείο βέβαια,αλλά νευραλγικής σημασίας.
Ο Χ.Μόχλας αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου γιατί ο Ν.Σουρλοπουλος του ΠΟΛΙΤΗ ειναι ήδη “συμπαραστάτης του πολίτη, της επιχείρησης και της κουτσής Μαρίας”
(έτσι είναι πλέον ολόκληρος ο νέος τίτλος, επειδή με το προηγούμενο τίτλο δεν μπορούσε να εκλεγεί κανείς).
Μερικοί βέβαια κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται οτι δεν μπορεί να είναι συμπαραστάτης του πολίτη όταν αυτός είναι και ο τίτλος της εφημερίδας του….
ΚαλΉ λευτεριΆ στους σκλαβωμΈνους..

Αχ σου ξέφυγε μια παράγραφος φίλε Σίμο. Απρίλιος γίνονται εκλογές, κανένα κόμμα δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία και γίνεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ημαθίας αντί του Θανάση Γκιόνογλου , Βουλευτής εκλέγεται ο πατέρας του Μόσχος Γκιόνογλου, που ορκίζεται Υπουργός Άμυνας, από τις πρώτες αποφάσεις του είναι να επαναφέρει τον Νίκο Γκαβαρδίνα στην ενεργό υπηρεσία με τον Βαθμό του Στρατάρχη, και αναλαμβάνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Στρατάρχης ορίζει εκπρόσωπο τύπου τον Χάρη Μόχλα. Καλή χρονιά!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.