Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κοινή έκκληση απο δεκάδες προσωπικότητες (απ΄την Ελλάδα και το εξωτερικό) για τη σωτηρία των λαών της ηπείρου μας

Δεκάδες προσωπικότητες από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης υπογράφουν κοινή ΕΚΚΛΗΣΗ για την Σωτηρία των λαών της Ευρώπης.
Ανάμεσά τους ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, η Κάτια Γέρου ο Θεοδόσης Πελεγρίνης κλπ.

Η έκκληση έχει ως εξής :
Εξήντα πέντε χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και του φασισμού, οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν σήμερα μια δραματική απειλή, όχι στρατιωτική αυτή τη φορά, αλλά οικονομική, κοινωνική και πολιτική.
Mια νέα «Αυτοκρατορία του Χρήματος» επιτίθεται εδώ και 18 μήνες, συστηματικά, στη μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη, χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστική αντίσταση.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν οργανώνουν τη συλλογική άμυνα των ευρωπαϊκών εθνών απέναντι στις «αγορές», αλλά προσπαθούν να τις καθησυχάσουν, επιβάλλοντας πολιτικές «κατευνασμού», που θυμίζουν έντονα τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον φασισμό, στη δεκαετία του 1930. Και οργανώνουν πολέμους χρέους μεταξύ των λαών της Ευρώπης, με την ίδια ελαφρότητα που οδηγήθηκαν από τη belle époque στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ