Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Και η Ημαθία στο Κτηματολόγιο

Θα ληφθούν στοιχεία από ΥΠ.ΑΝ, ΟΠΕΚΕΠΕ και “Αγρογή”.
Στην Ημαθία, σύμφωνα με τον πίνακα έχουμε τα εξής τελικά εγγραπτέα δικαιώματα:
Δήμος Αλεξάνδρειας: 168.285
Δήμος Βέροιας: 68.296
Δήμος Νάουσας: 92.890
Την προκήρυξη 14 νέων μελετών για τη κτηματογράφηση 10 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας ανακοίνωσε η εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε.
Μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων που θα ενταχθούν είναι και ο νομός Ημαθίας.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των μελετών αφορά 1024 προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ της χώρας και καλύπτει το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Eβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται), οι οποίες καλύπτονται σε μεγάλο τμήμα τους από αναδασμούς και διανομές.
Με το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο 29 εκατ. στρέμματα (περίπου το ένα τέταρτο της χώρας).

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν:
1) Tο αναλογικό αρχείο αναδασμών και διανομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο ψηφιοποιήθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ σε συνεργασία με την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.
2) Τα στοιχεία των μητρώων για τις αγροτικές επιδοτήσεις τα οποία τηρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως συμπληρωματική πληροφορία για τη διασταύρωση των στοιχείων που θα συλλεχθούν.

Από την Κτηματολόγιο ΑΕ επισημαίνεται ότι έως την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάθεση των μελετών, οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες οι οποίες αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων κ.ά.) πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων.