Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεύτερη ξένη γλώσσα στα σχολεία προανήγγειλε η υφ. Παιδείας

Την παράλληλη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία υπό προϋποθέσεις , ανήγγειλε στην Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη, η κ. Χριστοφιλοπούλου ανήγγειλε την έκδοση εγκυκλίου με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα παράλληλης διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αυξημένου ενδιαφέροντος.
«Το όριο των μαθητών μπορούμε να το δούμε σε συνεργασία με τις επιστημονικές ενώσεις, αλλά δεν θα επιτρέψω τμήματα 2-3 μαθητών. Αν αποφασίσουμε, από την άλλη, ένα όριο δεκαπέντε μαθητών, δεν θα ακυρώσουμε το πρόγραμμα για έναν λιγότερο», ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο, προϋπόθεση για λειτουργία προγραμμάτων δεύτερης ξένης γλώσσας, θα είναι…

η ύπαρξη μόνιμου εκπαιδευτικού, είτε με οργανική θέση, είτε στη διάθεση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).
Στο Λύκειο, η δυνατότητα δίνεται σε μαθητές που είχαν παρακολουθήσει αντίστοιχα μαθήματα στο Γυμνάσιο, με την ίδια προϋπόθεση.  «Σε αυτό μας οδηγεί η ανάγκη να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό, καθώς και η έλλειψη δυνατότητα νέων διορισμών» διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας.
Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου, επανέλαβε πως ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας, δεν πρόκειται να ισχύσει για τους εκπαιδευτικούς.
σημείωση δική μας: …και στα ελληνικά κα Χριστοφιλοπούλου μου!! Και στα ελληνικά περισσότερη βαρύτητα!! Γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε λαός με ιστορία γλώσσας που μετρά 3500 ΣΥΝΕΧΗ έτη ζωής αλλά θα μιλάμε με λεξιλόγιο που θα περιορίζεται σε 500 λέξεις και θα grafetai kapws etsi…!!!