Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης: τελείωσε χθες, σήμερα ξεκινούν από τη Βέροια οι περιφερειακές εκδηλώσεις

Στην ταινία της νεαρής Ρωσίδας, από το Ροστόφ της Μαύρης Θάλασσας, Αγγελίνας Νικόνοβα, με τίτλο “Πορτρέτο στο Λυκόφως”, απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το βραβείο καλύτερης ταινίας “Χρυσός Αλέξανδρος”.
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, ενώ στην ίδια ταινία, εκτός από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, βραβείο απονεμήθηκε και από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου.
Σήμερα Κυριακή ξεκινούν από τη Βέροια (στο Χώρο Τεχνών, μέχρι και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου) και συνεχίζονται ως τις 9 Δεκεμβρίου σε 24 πόλεις και νησιά της χώρας οι περιφερειακές εκδηλώσεις (προβολές ταινιών από το διαγωνιστικό τμήμα και τα αφιερώματα), φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.
Περίληψη της ταινίας:

Η μέρα που μόλις ξεκινά για την ανυποψίαστη Μαρίνα θα εξελιχθεί κλιμακωτά σε εφιάλτη. Όταν την αφήνει ο εραστής της σε μια επικίνδυνη, απομακρυσμένη συνοικία της Μόσχας, εκείνη ξεκινά να γυρίσει σπίτι με τα πόδια. Αρχικά, σπάει το ένα της τακούνι. Ύστερα, καθώς κάθεται σ’ ένα καφέ να ξεκουραστεί, αντιμετωπίζει μια ακατανόητα εχθρική συμπεριφορά από την ξινή σερβιτόρα του μαγαζιού. Στην προσπάθειά της να κάνει οτοστόπ, της κλέβουν την τσάντα. Και λίγο μετά, τη βιάζουν τρεις αστυνομικοί. Η κομψή, εύπορη Μαρίνα δεν αφήνει την εικόνα της να τσαλακωθεί κι επιστρέφει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα στον άντρα και στη ζωή της.