Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

45ο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο: τα χαράτσι της ΔΕΗ

Ο συνδυασμός “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ” κατέθεσε το εξής  εισηγητικό σημείωμα για τη λήψη απόφασης για παροχή  Νομικής βοήθειας μέσω γραφείου εξυπηρέτησης και πληροφόρησης του δήμου προς όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος (χαράτσι) ακινήτων .  
  ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
 “Ηεπιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας μέσω της ΔΕΗ είναι μέτρο άδικο και δυσβάσταχτο σε περιοχές όπως η δική μας, όπου τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ανησυχητική αύξηση των φτωχών,  των ανέργων και των ανήμπορων οικονομικά δημοτών μας.
Ο δήμος Αλεξάνδρειας συντάσσεται με τους άλλους δήμους  μεταξύ των οποίων…

εκείνοι του Κορυδαλλού, Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού όπως και άλλων  δήμων στη ελληνική επικράτεια που παρέχουν νομική υποστήριξη σε όσους πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο τέλος ακινήτων.
 Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα πρέπει επίσης  να αποφασίσει πως θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και σε κάθε κινητοποίησή τους ενώ στο ισόγειο του δήμου θα λειτουργήσει γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών για την πληρωμή μόνο του ρεύματος και των δημοτικών τελών.
πηγή : http://alhtheia1.blogspot.com/2011/11/45.html