Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι έγινε χθες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξάνδρειας

2 εκ των υποψηφίων Συνηγόρων: Κουκουρίκου Γ. – Σουρλόπουλος Ν.
Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν αυτά τα οποία ακούσαμε και εχθές κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας.
Γιατί στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα οι σύμβουλοι μίλησαν για το πρόβλημα των …ευωδιών στο Πλατύ, για την εργασιακή εφεδρεία η οποία αγγίζει πλέον και υπαλλήλους του Δήμου, για τον ελλειπή φωτισμό σε πολλές διασταυρώσεις (σε διάφορα σημεία του Δήμου, σε εισόδους χωριών) και άλλα.
Να τα δούμε όμως με τη σειρά, σε αυτή και σε επόμενες αναρτήσεις:
Εκλογή Συνηγόρου του Δημότη & της Επιχείρησης: μια πρώτη γεύση την είχατε χθες, με τη μετάδοση και την άμεση ανάρτηση του αποτελέσματος. Πάλι δεν κατάφεραν να εκλέξουν Συνήγορο, αλλά αυτή τη φορά υπήρχε μια διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη:

είτε δεν υπήρξε πραγματικά “γραμμή” από τους αρχηγούς των 2 παρατάξεων (Δημητριάδη, Γκιόνογλου) είτε υπήρξε αλλά δεν εισακούστηκαν. Το αποτέλεσμα το λέει ξεκάθαρα: 15 ψήφοι στον πρώτο και 7 στη δεύτερη εκ των υποψηφίων Συνηγόρων του Δημότη δείχνουν πολλά, καθώς και τα 2 λευκά ψηφοδέλτια. Πάντως καμιά δημοτική ομάδα δεν πήγε μονοκούκι, αυτό μπορώ να το αναφέρω.
Σε αναμονή των …ψηφοδελτίων
Πριν από την ψηφοφορία υπήρξε πρόταση αρχικά από τον Μπάμπη Γκιόνογλου (άκαιρη και μη εφικτή τη στιγμή που έγινε) για αναβολή της ψηφοφορίας και μετάθεση της σε κάποια άλλη συνεδρίαση, ώστε να μπορέσουν οι παρατάξεις να βρεθούν και να αποφασίσουν από κοινού να υποδείξουν κάποιον εκ των υποψηφίων. Μήπως και βγει κάποιος, μήπως και πιάσει τον πολυπόθητο αριθμό “22”. 
Από εκεί και πέρα ακούστηκαν πολλά αλλά θα μείνουμε σε αυτά που είπαν ο Πρόεδρος του ΔΣ (“Να το δούμε, αλλά να το κάνουμε μετά τη σημερινή ψηφοφορία που θα πρέπει να γίνει”) και ο Δήμαρχος (“Ποιοί είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε και θα συνεννοηθούμε” ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε ρωτώντας “ποιος είναι αυτός που θα βάλει κριτήρια για να θέσει κάποιος δημότης υποψηφιότητα και να αποκλείσει κάποιον;”). Ο Σ. Χαλκίδης ορθώς ανέφερε ότι “οι συνεννοήσεις θίγουν τους υποψηφίους”. Τέλος οι επικεφαλείς των δυο μικρότερων σε δύναμη παρατάξεων ανέφεραν πως θα απέχουν από την ψηφοφορία, ο καθένας για τους δικούς του λόγους (ο Θ. Τσιάπλας πρότεινε αναβολή “για να γίνει κάτι ώστε να μην υπάρξει υποψήφιος που θα πάρει 0 ή 1 ψήφο” ενώ ο Χ. Αλευράς δήλωσε “θα είμαι ξεκάθαρος, δεν μετέχω στην ψηφοφορία”).