Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σειρά των Ιταλών τώρα

ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ – δείτε και τις παραπομπές και θα καταλάβετε τι εννοούμε!
Τα δικά μας τα είδατε, τα διαβάσατε, τα ξέρετε. Το …έργο τελείωσε, η Κυβέρνηση ορκίστηκε, καθείς το υπουργείο του και τώρα όλοι μαζί βουρ για να μας σώσουν (εμάς και την οικονομία).
Σειρά τώρα – αφού η Ελλάδα μπήκε σε σειρά – έχει η Ιταλία, για την οποία παίζεται ακριβώς το ίδιο έργο: σήμερα η προεδράρα της ΕΕ, ο γνωστός (όχι για την πολιτική και θεσμική του παρουσία αλλά από τα σχόλια του Βρετανού ευρωβουλευτή Φαράντζ) είπε το γνωστό πλέον εμάς τους Έλληνες “δεν χρειάζονται εκλογές στην Ιταλία, αλλά μεταρρυθμίσεις. Εντάξει, εμείς τα ακούσαμε από άλλον και ελαφρώς διαφοροποιημένα, όμως το ίδιο κάνει!!
Πατέντα βρήκαν, ούτε φωτοτυπίες να έκαναν την…

ελληνική κατάσταση! Και στο βάθος ο εκλεκτός, ο Μ. Μόντι. Παρά το ότι πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές στην Ιταλία εμμένουν και απαιτούν εκλογές.
Και φυσικά για να θυμηθούμε λιγάκι και το παρελθόν, δείτε τι γράφαμε ΕΔΩ ήδη από την 4η Αυγούστου, δηλαδή τρεις μήνες και κάτι ψιλά πριν. Και μετά κάποιοι λένε ότι η κρίση δεν είναι τεχνητή, ότι οι επεμβάσεις στα εσωτερικά των κρατών είναι τυχαίες. Όπως τυχαία δεν είναι τα σενάρια για 2 ευρώ (ή για κανένα ευρώ): είχαμε γράψει για τη συνέντευξη Βαρουφάκη στον 102fm της Θεσσαλονίκης. Ξαναδιαβάστε (ή διαβάστε για πρώτη φορά, όσοι μας επισκέπτεστε τώρα – αφού γίνατε πολλοί εσχάτως!) τι είχε πει ο καθηγητής στις 17 Αυγούστου, ΕΔΩ