Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ποιοί τώρα θα αναλάβουν τη φύλαξη των Θερμοπυλών;

από το blog Αλήθεια 
του δημ. συμβούλου Χρ. Αλευρά
Ψήφισμαγια το«χαράτσι» απότο ΔημοτικόΣυμβούλιο Βέροιας.
«Άλλαλόγια νααγαπιόμαστε» απότο ΔημοτικόΣυμβούλιο Αλεξάνδρειας.
Διαβάσαμε στην εφημερίδα ΛΑΟΣ ότι: «στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διεξήχθη μακροσκελής συζήτηση και για την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της επιβολής του τέλους ακίνητης περιουσίας (το γνωστό ως «χαράτσι»), στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι ομάδων πολιτών.
Πολύωρη ήταν η συζήτηση επί του αιτήματος πολιτών που μάζεψαν υπογραφές για τον σκοπό αυτό, αναφορικά με την ζητούμενη έμπρακτη στήριξη του δήμου προς τους πολίτες που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης, αλλά και για την έκφραση γνώμης κατά των φοροεισπρακτικών μέτρων…..
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Χατζής κατέθεσε τα παρακάτω αιτήματα:

•Χαρακτηρισμό του μέτρου ως παράνομο και αντισυνταγματικό
•Συγκέντρωση των αποδειχτικών όσων πληρώνουν σε ΑΤΜ μόνο το ηλεκτρικό και την αποστολή τους στην ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα
•Νομική κάλυψη σε όσους δεν πληρώσουν το «χαράτσι»
•Αποτροπή της διακοπής του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν, με ομάδες περιφρούρησης
•Επανασύνδεση του ρεύματος με την βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων.

Από αυτά, τελικά το Σώμα υιοθέτησε τα πρώτα τέσσερα (καθώς το πέμπτο αποτελεί στην ουσία παράνομη πράξη, που ούτε προτίθεται, ούτε θα μπορούσε να διατάξει τους δημοτικούς υπαλλήλους να προβούν σε αυτή), με ψήφισμα που πρότειναν από κοινού η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Επιπλέον, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να υποβάλλει εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΗ, μέσω της οποίας θα ζητά την μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν πολίτη που αντιμετωπίζει αντικειμενικές δυσκολίες στην αποπληρωμή του οφέλους, να μην γίνει καμία διακοπή μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή πολιτών για την συνταγματικότητα του φόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Δεκεμβρίου 2011, ενώ παράλληλα θα επιφυλάσσεται πως θα κινηθεί νομικά για κακουργηματικές πράξεις, αν εξαιτίας της διακοπής πάθει το παραμικρό οποιοσδήποτε δημότης Βέροιας.»
ΣτηνΑλεξάνδρεια το ίδιο ζήτημα «του χαρατσιού» το έφερε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (θέμα 45) η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης .
Κατά τη συζήτησή του, διοίκηση και αξιωματική αντιπολίτευση αναγνώρισαν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι δημότες, αλλά…. «ως εδώ και μη παρέκει».
Είπαν και οι δύο, «σε αγαστή συμφωνία» ένα ηχηρό όχι, στην έμπρακτη στήριξη των πολιτών του δήμου, έστω και με ένα ψήφισμα, και «ελαφρά τη καρδία» παρέπεμψαν το ζήτημα σε κάποια προσφυγή άλλων πολιτών «για την συνταγματικότητα του φόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Δεκεμβρίου 2011».
Οι δημότες οι οποίοι είναι εκείνοι που με την ψήφο τους ορίζουν ποιοί θα «φυλάξουν τις Θερμοπύλες» τους, τώρα που ξέρουν ότι οι Θερμοπύλες είναι αφύλακτες οφείλουν πλέον εκ των πραγμάτων να αναλάβουν οι ίδιοι την φύλαξη τους.
Αν δεν το πράξουν θα έχουν οι ίδιοι την αποκλειστική ευθύνη ,αφού ενημερώθηκαν και προειδοποιήθηκαν έγκαιρα….