Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Πρωθυπουργός, οι προθέσεις, οι στόχοι και οι …άσσοι!

Πολλά περίεργα ακούμε τις τελευταίες 10-12 ώρες με τις ημερομηνίες των επόμενων εκλογών.
Ο νέος Πρωθυπουργός ο οποίος ορκίζεται σήμερα 11-11-11, θα είναι ο 11ος μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός (αν και εγώ προτιμώ να λέω πως θα είναι ο 1ος μετα-μεταπολιτευτικός πρωθυπουργός) και ειδικά για την ημερομηνία των εκλογών ήταν σύντομος και περιεκτικότατος: “δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς“.
Μακάρι ο άνθρωπος να αποδειχθεί καλύτερος των προκατόχων του. Όμως η εμμονή του στο ευρώ είναι ενδεικτική της πορείας που θα ακολουθήσει η χώρα κατά το διάστημα το οποίο θα βρίσκεται στο Μαξίμου ως “ένοικος”: “Είμαι πεπεισμένος ότι…

η συμμετοχή της χώρας στην ζώνη του ευρώ αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας, είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την ανάπτυξη“.
Θα μου πείτε, τι να πει; Μεταξύ των αρχιτεκτόνων της εισόδου μας στο ευρωνόμισμα ήταν…
Άλλωστε, η ανακοίνωση με την οποία η Προεδρία της Δημοκρατίας μας γνωστοποίησε το γεγονός της εξόδου από το τεχνητό αδιέξοδο (της μη εύρεσης προσώπου) τα λέει όλα: “Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στη σύσκεψη αυτή επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο αρχών που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που παρέστησαν στην σύσκεψη της 6ης Νοεμβρίου του 2011. Συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο.”