Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μ@^@&ie$ για λαϊκή κατανάλωση !!

Η αδυναμία εύρεσης κάποιου που θα αναλάβει (κακώς, γιατί ο Ραΐχενμπαχ είναι στην Αθήνα εδώ και βδομάδες, οπότε αδίκως τυρρανιούνται, ας τον ορίσουν απευθείας να τελειώνουμε) καταδεικύνει ένα και μόνο πράγμα: την επί 37ετία λυσσαλέα προσπάθεια – που απέφερε καρπούς και το βλέπουμε – να παταχθεί οποιοσδήποτε άξιζε και δεν τα πήγαινε καλά με τα κομματικά επιτελεία. Ευνοήθηκαν όσοι ήταν παιδιά των κομματικών σωλήνων* (τα έπαιρναν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τα έκαναν πολτικούς χωρίς επαφή με την κοινωνία) και όσοι ήταν οι εκλεκτοί της διαπλοκής και των νταβατζήδων.
Γιαυτό τώρα ψάχνονται και ακούμε 2-3 ονόματα, κι αυτά του συστήματος.
Όσο για τις μ@^@&ie$ που ακούω όταν γίνεται σύγκριση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας (ότι δηλαδή στην Ιταλία τα κόμματα τα βρίσκουν μεταξύ τους & ότι υπάρχει παράδοση σε κυβερνήσεις συνεργασίας), τι να πω! Δικαιούμαι να έχω προσωπική άποψη λόγω παραμονής στη συγκεκριμένη χώρα και σπουδών στο θέμα, εκεί.
Μ@^@&ie$ για λαϊκή κατανάλωση: στην Ιταλία τα κόμματα…

έστηναν κυβερνήσεις συνεργασίας για έναν και μόνο λόγο: το Ιταλικό ΚΚ ήταν το ισχυρότερο στη Δυτική Ευρώπη. Τα ποσοστά του ήταν σαρωτικά. Το ίδιο και η επιρροή του στα συνδικάτα. Και για να το κρατήσουν μακριά από την εξουσία, τα έβρισκαν συνεχώς μεταξύ τους Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, δεξιοί καραμπινάτοι κλπ κλπ. Όλοι μαζί, ίσα να μην βρεθεί ποτέ στην εξουσία το ΚΚΙ. Γιατί είδαν τι “πρόβλημα” δημιούργησε όταν γράφονταν το ιταλικό Σύνταγμα, μετά τον πόλεμο. Και άσχετα αν το ΚΚΙ ήταν από τα πιο ήπια και πιο “ενδοτικά” και “φιλοδυτικά” που υπήρξαν ποτέ στον δυτικό κόσμο – ίσως γιατί σε αντίθεση με το δικό μας ΚΚΕ το ΚΚΙ ξεκίνησε από πολύ νωρίς να γυρνάει την πλάτη στο ΚΚΣΕ και να κοιτάει την ίδια την Ιταλία.
Για τον λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήθηκε η …”παράδοση” στις πολυκομματικές κυβερνήσεις. Από έλλειμμα δημοκρατίας! Άσχετοι καλαμαράδες διαπλεκόμενοι και έμμισθοι από αγνώστου προέλευσης κονδύλια, που κάνετε και αναλύσεις στα κανάλια…
* όλων των κομματικών σωλήνων – από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πάμε όχι πολλά χρόνια πίσω θα βρούμε μέχρι και τον λαλίστατο κύριο Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει σε καταλήψεις σχολείων, μετά να λαμβάνει “προαγωγή” και να συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές κλπ κλπ, ήδη από τα 16 του χρόνια. Άντε, για να τα λέμε όλα κάποτε!