Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μεγάλο κάζο του ΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο – Τους πέταξαν την προγραμματική σύμβαση στα…μούτρα

Μεγάλο κάζο υπέστη ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί η προγραμματική σύμβαση του ΕΣΔΑ Ημαθίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να εξασφαλίσει ο φορέας της Ημαθίας διαχειριστική επάρκεια και να διεκδικήσει την χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων ευρώ (από 28 που ήταν αρχικά η σύμβαση) για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στον Αλιάκμονα.

Πρόκειται για την προγραμματική σύμβαση που περιλάμβανε και 1.230.000 ευρώ για διαφήμιση του έργου, (για να ελαχιστοποιηθούν τυχόν αρνητικές αντιδράσεις έλεγε η σύμβαση) την στιγμή που οικονομικά βουλιάζει η χώρα.
Το θέμα το εισήχθη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ξεκίνησε η συζήτησή του. Τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ Νίκος Παπαποστόλου, ο οποίος δεν έπεισε το σώμα. Το θέμα αποσύρθηκε και στον ΕΣΔΑ υποδείχθηκε ότι θα πρέπει να συζητηθεί στην Βέροια, αφού ο δήμος Βέροιας έχει διαχειριστική επάρκεια. Στην ουσία, το Περιφερειακό Συμβούλιο πέταξε στα…μούτρα του ΕΣΔΑ την σύμβαση και του υπέδειξε να μεταβιβάσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, που έχει και τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. Να τονίσουμε εδώ, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας έχει δυο αρνητικές αποφάσεις για το έργο, και αν ανοίξει μια κουβέντα σήμερα, το πιο πιθανόν είναι να προκύψει και μια τρίτη.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε και το ΤΕΕ από τον Γιώργο Ουρσουζίδη, αλλά δεν χρειάστηκε παρέμβασή του. Επίσης παραβρέθηκε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας η οποία σήκωσε πανό με σύνθημα “τα σκουπίδια δεν βρομάνε, αλλού είναι η βρώμα”.
από τον “Πληροφοριοδότη