Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων: η θέση της Οικολ. Ομάδας Βέροιας

Δεν αναβλήθηκε. Αποσύρθηκε το θέμα. Επεστράφη.
Χθες την Πέμπτη, τελευταίο και 14ο θέμα, ήταν η εμπλοκή της Περιφέρειας στην κατασκευή εργοστασίου καύσης απορριμμάτων στην Βεργίνα. Από μέρους του ΕΣΔΑ Ημαθίας, στόχος ήταν η διαχειριστική επάρκεια της Περιφέρειας.
Το αρχικό κόστος κατασκευής από είκοσι και κάτι εκατομμύρια ΕΥΡΩ, τώρα είδαμε να αναβαίνει στα σαράντα εκατομμύρια και μάλιστα για διαφήμιση του «έργου» προβλεπόταν δαπάνη 1.230.000 ΕΥΡΩ. Όποιος μπορεί και θέλει, καταλαβαίνει. Θα μοίραζαν λεφτά, δεξιά και αριστερά για διαφήμιση, για να καμφθούν οι αντιδράσεις πιθανόν. Πάντα και παντού ως τώρα, κάποιοι μοίραζαν την «πίτα» και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Ήταν ο τρόπος που φτάσαμε σαν χώρα, σ’ αυτό το σημείο της αναξιοπρέπειας.
Κατά την συζήτηση, το θέμα προτάχθηκε ως δεύτερο και την εισήγηση έκανε…

ο κ. Καραπαναγιωτίδης, υπερασπιζόμενος το «έργο». Από την Ημαθία, πήρε τον λόγο ο κ. Μούρνος, και ήταν αντίθετος στα δρομολογούμενα. 
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ, κ. Παπαποστόλου, για να δώσει απαντήσεις σε όποια σημεία ήταν απαραίτητες διευκρινήσεις. Για να πείσει. Ήταν η αποτελεσματικότερη παρουσία κατά του έργου. Δεν μπόρεσε να απαντήσει σε καμία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από Περιφερειακούς Συμβούλους. Η παρουσία του, σφράγισε την πανωλεθρία της ημέρας.
Εν τω μεταξύ, επτά μέλη της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, εισέβαλαν στην αίθουσα και ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό που έγραφε «Η μπόχα, δεν είναι από τα σκουπίδια. Από άλλους είναι». Επι δέκα λεπτά ήταν αναρτημένο, χωρίς να ενοχλήσει κανείς και το απέσυραν, όταν δεσμεύθηκε η Πρόεδρος ότι θα πάρουν τον λόγο.
Ακολούθησε λεκτική ένταση μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων. Κάποιοι ήθελαν να αποσυρθεί το θέμα και άλλοι, να πάρουν τον λόγο οι ενδιαφερόμενοι. Τελικά, δεν χρειάστηκε να πάρει κανείς τον λόγο. Η παρουσία του κ. Παπαποστόλου, ήταν αρκετή για να πεισθούν όλοι ότι όλα είναι στον αέρα και οικονομικά και τεχνικά. Αποσύρθηκε λοιπόν το θέμα και επεστράφη στον Δήμο Βέροιας. Σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δύο φορές τάχθηκε αρνητικά στο «έργο», άσχετα εάν η Δήμαρχος σε συλλογικά όργανα το υπερασπιζόταν. Ίσως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, φανεί εάν κάποιες «προκαταβολές» από το 1.230.000 ΕΥΡΩ, έκαμψαν κάποιες αντιδράσεις. Η συνέχεια δηλαδή θα είναι πλέον μια κωμωδία σε κάθε περίπτωση.
Σαν τέλος, σημειώνουμε την τοποθέτηση του κ. Τρεμόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, του Ευρωβουλευτή των «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ». Που ενώ η υπόθεση αφορούσε και την Θεσσαλονίκη σε σχέση με το νερό ύδρευσης της πόλης, χρόνια πολλά τώρα, ήταν παντελώς απών. Μάλιστα τα.. «στελέχη» των Πράσινων στην Ημαθία, ήταν υπέρ του «έργου». Τώρα που «τραβάει» η υπόθεση, που «καθάρισε» το θέμα από όλους τους άλλους πλην αυτού, τώρα είναι λάβρος κατά του «έργου». Η πάγια τακτική, λυπηρής παρουσίας και πολιτικής, όχι απαραίτητα μόνον περιβαλλοντικής.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ