Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κάτω από το χαλάκι οι βρωμιές και τα ελλείμματα

Οι …”φίλοι” και σύμμαχοι και δανειστές και οι λοιποί μουστερήδες που έχουν βάλει στο μάτι τον ελληνικό δημόσιο πλούτο (τον οποίο θα αρπάξουν, για να ..σωθούμε), φαίνεται πως έχουν λογαριάσει χωρίς τον ξενοδόχο.
Και δεν αναφέρομαι στην άρχουσα πολιτική και οικονομική τάξη των χωρών αυτών. Αυτή (ή οι ισχυροί φίλοι της) μπορεί και να κονομάνε τρελά από την κρίση. Στο λαουτζίκο αναφέρομαι, ο οποίος αφού έχει φάει εδώ και πολύ καιρό πλύση εγκεφάλου για την “κακή και σπάταλη Ελλάδα” τώρα βλέπει…

και τις δικές του τράπεζες να υποβαθμίζονται, βλέπει και τα δικά του επιτόκια να εκτοξεύονται, βλέπει και την δική του οικονομία να είναι αποτέλεσμα “δημιουργικής λογιστικής”.
Και βλέπει και τους Οίκους (γιατί το χρήμα και οι κερδοσκόποι χώρες δεν κοιτούν) να υποβαθμίζουν οικονομίες που μέχρι σήμερα ήταν στο “ΑΑΑ”. Και επίσης βλέπει τους πρυτάνεις της ΕΕ να παραδέχονται πως όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ισχυρές οικονομίες ίσως να έχουν πειραγμένα στοιχεία, αφού φορτώνουν ελλείμματα και χρέη αλλού και όχι στο χρέος της λεγόμενης Γενικής Κυβέρνησης, βάσει του οποίου κάποιοι φώναξαν το ΔΝΤ να μας σώσει….