Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη αποστολής εκπροσώπων της περιοχής Σοχούμι της Αμπχαζίας στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη επισκέφθηκε σήμερα η αποστολή εκπροσώπων της περιοχής Σοχούμι της Αμπχαζίας που φιλοξενείται στην περιοχή μας από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Τις μέρες της παραμονής τους οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στα τουριστικά αξιοθέατα της Ημαθίας, αλλά κυρίως επισκέφθηκαν βιομηχανίες, βιοτεχνίες και συνεταιριστικές οργανώσεις, γνωρίζοντας από κοντά τον παραγωγικό ιστό και ανταλλάσοντας γνώσεις και εμπειρίες αναφορικά με δραστηριότητες και κοινά ενδιαφέροντα στον εμπορικό και μεταποιητικό τομέα. 
Η περιοχή Σοχούμι αριθμεί περί του 250.000 κατοίκους στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο δέχεται πάνω από 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη Ρωσία και άλλες χώρες ως προορισμός θερινών διακοπών.
Έχει μεγάλο ελληνικό στοιχείο και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλες. Στις αρχές του νέου έτους αποστολή από την Περιφέρειά μας θα επισκεφθεί την περιφέρεια Σοχούμι για την ανάπτυξη εμπορικών, πολιτισμικών και τουριστικών σχέσεων.