Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εκλογές σήμερα στην (απειλούμενη από τις αγορές) Ισπανία

Εκλογές έχουν σήμερα οι Ισπανοί, οι οποίοι φέρονται να είναι τα επόμενα θύματα (μετά από εμάς και τους Ιταλούς) των ορέξεων των αγορών, των οίκων κλπ κλπ – τα είπαμε αυτά, να μην τα ξαναλέμε!
Οι αριθμοί που θα καθορίσουν αυτές τις εκλογές: 34 εκατομμύρια ψηφοφόροι, 22% “επίσημη” ανεργία (άρα αν υπολογίσουμε κοντά στο 30% θα είμαστε μέσα), 6% και βάλε επιτόκια δανεισμού και 3 τάσεις που θα παίξουν το ρόλο τους σήμερα. Από τη μια…

το Λαϊκό κόμμα, από την άλλη οι απερχόμενοι σοσιαλιστές και ως 3ος πόλος οι “αγανακτισμένοι” (οι οποίοι έκαναν εχθές και μια μεγάλη συγκέντρωση στην Plaza Del Sol).
Οι εκλογές αυτές είναι οι 14ες μετά από την επονομαζόμενη και Transición (τη δική τους “Μεταπολίτευση”). Κρίνονται οι 350 έδρες του “Κογκρέσου” και 208 από τις 264 έδρες της “Γερουσίας του Βασιλείου”.
Αναμένεται νίκη των συντηρητικών και κατά συνέπεια η πρώτη αλλαγή ηγεσίας σε χώρα της ευρωζώνης με εκλογές – γιατί οι αλλαγές σε Ελλάδα και Ιταλία δεν έγιναν με εκλογές – με φόντο την διαρκώς αυξανόμενη πίεση των… αγορών.