Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εκλογές; Μπααα! Ξέρεις τι είναι να έχεις υπουργεία και να ασκείς και αντιπολίτευση;;;;

Τα είπαμε αμέσως μόλις ορκίστηκε η Κυβέρνηση, θα τα ξαναπούμε μήπως και γίνει αντιληπτό (γιατί “η επανάληψις είναι η μήτηρ της μαθήσεως” που μας έλεγαν και οι δάσκαλοι μας στο δημοτικό): αν δεν γίνει κάτι το συγκλονιστικό, τις εκλογές στις 19 Φλεβάρη θα πρέπει να τις ξεχάσουμε.
Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με την άλλη ημερομηνία, στις 11 Μαρτίου. Το “εκλογές στις 25” ας το ξεχάσουμε επίσης, είναι εθνική γιορτή και θα πρέπει να πάνε να στηθούν σε καμιά εξέδρα επισήμων (ελέω ματαιοδοξίας και κενού μεταξύ των οργάνων ακοής), δεν έχουν καιρό για εκλογοπανηγύρια.
Όσο η Ευρωζώνη – στην οποία μας κρατάνε με τα …χάπια – πατώνει και οδεύει προς το τέλμα και τη διάλυση, όσο η “κρίση” περνάει από το Νότο στο κέντρο, τόσο απομακρύνεται η ημερομηνία των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
Για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριώτερους και προφανέστερους τρεις:

1) κανείς δεν είναι τόσο βλάκας (για να μην πούμε m@^@k@$, γιατί στην ελληνική πολιτική σκηνή η m@^@ki@ και η κωλοτούμπα έχουν αναχθεί σε μορφές τέχνης!!!) να αναλάβει τη χώρα όταν το σύμπαν βουλιάζει. Μια χαρά τους κάθισε ο Παπαδήμος όλους – οι οποίοι ενώ στηρίζουν και συγκυβερνούν, ώρες-ώρες τον επικρίνουν. Ξέρεις τι είναι να έχεις υπουργεία και να ασκείς και αντιπολίτευση;;;;
2) αν δεν έρθουν οι “επενδυτές” για να ψωνίσουν από όλα τα ….ράφια, Κυβέρνηση ΔΕΝ αλλάζει!
3) ένας από τους λόγους που μας είπαν ότι έγινε η Κυβέρνηση είναι το ταμείο στήριξης και ο μηχανισμός. Αυτό υπολόγιζαν όλοι πως θα γίνονταν περί τα μέσα Ιανουαρίου. Με την κρίση όμως να τραβάει την ανηφόρα, αυτή η ιστορία δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται ούτε μέχρι τον Μάϊο, αν ολοκληρωθεί κιόλας.
Φυσικά παίζουν και άλλοι λόγοι, αλλά αυτοί είναι οι πιο προφανείς. Εκτός και αν τους βαρεθεί ο Παπαδήμος και τα βροντήξει και φύγει.
Οπότε, υπολογίστε τις εκλογές για Πάσχα ή (για πιο σίγουρα) ακόμη και πολύ πιο μετά από το Πάσχα και βλέπουμε. Αν δεν γίνει κάτι το συγκλονιστικό, το ξαναλέμε….