Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Χαλκίδη για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ε.Δ.: "δεν είμαι διατεθειμένος να χαριστώ σε τέτοιου είδους πολιτικές ολέθρου και αφανισμού"

Με αφορμή τις αλλαγές στην Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο του Β΄ Σώματος Στρατού ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε τροχιά άτακτης φυγής, στην οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εκτίθεται καθημερινά στα μάτια όλων, οι υπουργοί της ο καθένας εκφράζει και διαφορετική άποψη, οι βουλευτές της ανεξαρτητοποιούνται και η λέξη συνοχή έχει χάσει κάθε νόημα, δεν δικαιούται, πολύ περισσότερο δεν νομιμοποιείται, να προχωρά σε κινήσεις αιφνιδιασμού που μπορεί να βάλουν την χώρα σε κίνδυνο.
Η αιφνιδιαστική αλλαγή της ηγεσίας την ενόπλων δυνάμεων και η πολυσυζητημένη…

κατάργηση στρατοπέδων, αποτελούν δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής, μιας ετεροκαθοριζόμενης πολιτικής με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ό,τι δεν μπορέσατε, κύριοι της κυβέρνησης, να το πετύχετε προηγούμενα, γιατί ήταν εθνικά επικίνδυνο, το πετυχαίνετε τώρα με την νέα ηγεσία. Κύριοι της κυβέρνησης, δεν είστε απλά διαχειριστές της εξουσίας και εντολοδόχοι των τροϊκανών, αλλά καθημερινά αποδεικνύεστε και επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι γιατί, σε μια εθνικά δύσκολη συγκυρία, όπου όλα γύρω μας είναι ρευστά, εσείς θέτετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλης της χώρας, καταργώντας επιχειρησιακές και εθνικής σημασίας μονάδες. Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας και που οι προκλητικές συμπεριφορές της γείτονος Τουρκίας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, κομματικές επιλογές με κομματικά κριτήρια οδηγούν τη χώρα στο χάος και το λαό της στην απελπισία.
Γιατί άραγε οδηγείστε στο κλείσιμο επιχειρησιακών μονάδων, όπως αυτή του Β΄ Σώματος Στρατού με αιφνίδια αλλαγή της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, χωρίς να ακολουθηθεί διαδικασία αξιολόγησης; Γιατί δεν το πράξατε με την προηγούμενη ηγεσία; Μήπως ήταν εκείνη που δεν ενέδιδε στα αρχικά σας σχέδια και δεν δέχονταν τα πολιτικά σας ατοπήματα; Μήπως αυτό οδήγησε στις αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ηγεσία;
Επιλογές ημετέρων σε μια κρίσιμη στιγμή, αν μη τι άλλο είναι και εθνικά επικίνδυνες .
Πως, αλήθεια, υπάρχει στη σκέψη σας το κλείσιμο βασικών στρατοπέδων στο όνομα δήθεν της οικονομίας, μεταξύ αυτών και του Β΄ σώματος Στρατού;
Ως Βουλευτής της Ημαθίας, δηλώνω, πως δεν είμαι διατεθειμένος να χαριστώ σε τέτοιου είδους πολιτικές ολέθρου και αφανισμού, εξαθλίωσης και εθνικής ταπείνωσης. Δεν θα επιτρέψω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, μέσα ή έξω από κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τέτοιου είδους φαινόμενα διάλυσης, πολύ περισσότερο, όταν αυτά αγγίζουν επιχειρησιακές μονάδες, όπως αυτή του Β΄ Σώματος Στρατού.
Καλώ, λοιπόν, τους συναδέλφους Βουλευτές, την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους Συλλόγους, Επιστημονικούς, Εμπορικούς και Πολιτιστικούς και όλους γενικά τους φορείς της Ημαθίας σε γενική κινητοποίηση. Προτρέπω όλους να πάρουν θέση, ώστε να ακυρωθεί κάθε σκέψη κατάργησης του Β΄ Σώματος Στρατού.»