Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήλωση Γικόνογλου για τις εξελίξεις

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ με μεγάλη αγωνία -όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες- τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις οι οποίες διαδραματίζονται τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Εξελίξεις, που αναμένεται να λειτουργήσουν καθοριστικά για το μέλλον της πατρίδας μας.
Στη δυσκολότερη στιγμή για την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί με τη δέουσα ευθύνη, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ώστε να διασφαλίσει, με κάθε δυνατό μέσο, τη βιωσιμότητα του κράτους, τη μελλοντική ευημερία των Ελλήνων πολιτών καθώς και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας όπως ακριβώς υπογράμμισα με τη χθεσινή μου δήλωση.
Θα ήθελα προσωπικά να εκφράσω την ανακούφιση και…

την ικανοποίηση μου για την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποσύρει την πρωτοβουλία της για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος σχετικά με την κύρωση της πρόσφατης δανειακής συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. 
Μια τέτοια πρωτοβουλία, ενδεχόμενα θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και, κατ’ επέκταση, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας συνολικά. Η θέση της Ελλάδας, τόσο ιστορικά όσο και πολιτικά, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια διακυβεύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, μόνο επικίνδυνη και καταδικαστέα μπορεί να χαρακτηριστεί.
Παράλληλα, χαιρετίζω την απόφαση του Πρωθυπουργού για την έναρξη συζητήσεων με σκοπό τον άμεσο σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας. Προοπτική, η οποία φαντάζει σήμερα ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση για την έξοδο από την κρίση και την ομαλοποίηση του πολιτικού σκηνικού.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών ζυμώσεων που λαμβάνουν χώρα αυτήν την ώρα, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι αποκλειστικός γνώμονας των αποφάσεων μου θα είναι το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό. Μακριά από μικροπολιτικά κέρδη και πολιτικούς καιροσκοπισμούς δηλώνω πως αδιαφορώ για το προσωπικό πολιτικό κόστος. Το εθνικό συμφέρον μας υπερβαίνει όλους ανεξαιρέτως.
Πρωτίστως ως πολίτης και δευτερευόντως ως Βουλευτής θα πράξω ότι είναι δυνατό ώστε να αποτελέσω μέρος μιας βιώσιμης λύσης για τη χώρα και όχι εμπόδιο για τη σωτηρία της. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα