Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ασφυκτικές πιέσεις και άλλα ωραία

Ασφυκτικές φαίνεται πως είναι οι πιέσεις που δέχεται ο Σαμαράς από την Ευρώπη ώστε να υπογράψει αυτή την περιβόητη “δήλωση” (την οποία ορθώς κάποιοι ονόμασαν “δήλωση μνημονιακών φρονημάτων”.
Παρά την επιστολή που έστειλε οι ξένοι δεν πείθονται και έτσι – αν δεν κάνει άλλη μια κολοτούμπα και υπογράψει τελικά – πιθανόν να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.
Από εδώ τα έχουμε πει: η μόνη λύση, βιώσιμη αλλά και αξιοπρεπής, είναι…

η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στη δραχμούλα, ο χαρακτηρισμός του χρέους ως επαχθούς και οι άμεσες εκλογές (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά). Μόνο έτσι η χώρα θα ξαναβρεί το δρόμο της, μόνο έτσι η χώρα θα μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.
Πάντως ο Παπαδήμος πάει αύριο να συναντήσει τους εταίρους και τους υπόλοιπους της ΕΕ, στην πρώτη του επίσκεψη ως Πρωθυπουργός της χώρας μας.
Όλα τα άλλα ξεκάθαρα εξυπηρετούν τις τράπεζες, τους δανειστές μας, το ντόπιο κατεστημένο (όπως θα έλεγε ο μακαρίτης) και φυσικά τους φίλους μας τους Γερμανούς – οι οποίοι αργά αλλα σταθερά οικοδομούν με την παρελκυστική τακτική τους (και με την ανελαστικότητα πουεπιδεικνύουν πολλές φορές) την “αυλή” τους.