Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από …τρόϊκα σε τρόϊκα αυτή η χώρα!

Τελικά, το 3 αποδεικνύεται να είναι ο καταστροφικός αριθμός για τη χώρα. Ή αλλιώς οι …τρόϊκες!
Με τρόϊκα μας ενέπλεξαν, η οποία αφού μας δάνεισε για να βγούμε από την “κρίση” (και ποια χώρα δεν πάσχει από κρίση χρέους στις μέρες μας, ας μας πούνε επιτέλους!) τώρα θα κυβερνήσει κιόλας, έχοντας τη συναίνεση των μεγάλων ελληνικών κομμάτων.
Τρόϊκα μας ανακοίνωσε ότι η ψήφος μας δεν μετράει και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια λύση εκτός πολιτικού σκηνικού, ώστε αναλάβουν κάποιοι που το κατέχουν καλά το τραπεζικό ζήτημα.
Τρόϊκα μας ξεφτίλισε – και ακόμη μας ξεφτιλίζει και την ανεχόμαστε – σε διασκέψεις και συνεντεύξεις, και εμείς δουλικά την ακούμε, χωρίς να αντιδρούμε, χωρίς να τη βάζουμε στη θέση της,
Και τέλος, τρόϊκα (με πρωθυπουργό που ήδη ήρθε από Φρανκφούρτη χθες αργά το βράδυ και δυο αντιπροέδρους που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει, όταν κυβερνούσαν) ετοιμάζεται να αναλάβει από σήμερα το μεσημέρι, ώστε να μας “βάλει στο σωστό δρόμο”, στο δρόμο των μέτρων, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, των μέτρων χωρίς ανάσα και της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικού πλούτου.
Το έχουμε ξαναγράψει: παρά τα όσα ειπώθηκαν για “άμεση προσφυγή στις κάλπες“, όλοι ανεξαιρέτως φοβούνται…

την προσφυγή στο λαό, την ετυμηγορία του. Μέγιστος κριτής είναι, έχει ένα αλάνθαστο κριτήριο: στέλνει “σούμπιτους” στο σπίτι τους όσους αισθάνεται πως τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Και επειδή το δούλεμα την περίοδο αυτή πήγε σύννεφο, τον απέφυγαν τον λαό για να μην …”κλονιστούν οι αγορές”, ξέχασαν αυτά που μας έλεγαν (δημοψηφίσματα, Ζάππεια Ι και ΙΙ) και στράφηκαν αλλού, στα φιλαράκια τους στο εξωτερικό. Τα οποία υπέδειξαν και το σχήμα και τα πρόσωπα.
Και αυτοί τα δέχθηκαν όλα, αγνοώντας επιδεικτικά τη λαϊκή ετυμηγορία του 2009 και φοβούμενοι να πάνε σε εκλογές το 2011. Γιατί από σήμερα το απόγευμα η χώρα θα έχει μια κυβέρνηση “τεχνοκρατών-πολιτικών-τραπεζιτών”, της οποίας κύριο μέλημα θα είναι η εφαρμογή των συμφωνιών με τους δανειστές. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών θα αγνοηθούν. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια θα είναι μόνο ταμπέλες έξω από υπουργεία των οποίων θα προΐστανται οι υπουργοί και θα εποπτεύονται από τους ξένους τεχνοκράτες-ελεγκτές που θα εγκατασταθούν επάνω από το κεφάλι τους.
Θα μου πείτε, “ακόμη δεν το είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε;”. Καταφατικά θα απαντήσω, με κάτι που παραδέχθηκε πριν λίγες μέρες ο μέχρι σήμερα πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: “η Ελλάδα ήταν και ένα πειραματόζωο”…