Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απαγόρευση διακοπής της ηλεκτροδότησης με απόφαση δικαστηρίου (στην Καλαμάτα)

Με μια απόφαση-σταθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας βάζει φραγμό στο δίλημμα “καταβολή παραλόγων ποσών ή σας κόβουμε το ρεύμα“.
Με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η πρωτοδίκης Αμαλία Παπαδάκη υφίσταται πλέον προσωρινή διαταγή στη ΔΕΗ να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, στον οποίο η Επιχείρηση χρέωσε…

υπέρογκο και λανθασμένα υπολογισμένο το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Δήμητρα Διακουμέα και ο αγρότης σύζυγος της, Θεόδωρος Βαβαρούτσος, από την Καλαμάτα είναι οι πρώτοι πολίτες που κατάφεραν να «παγώσουν» τον φόρο των ακινήτων χωρίς να τους κόψουν το ρεύμα. 
Λόγω λάθους κλήθηκαν να πληρώσουν 2.235,6 ευρώ αντί για 558,9 ευρώ (για ακίνητο που έχουν στην περιοχή Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, εμβαδού 162 τ.μ. και ενώ το τέλος είχε υπολογιστεί εσφαλμένα για επιφάνεια 243 τ.μ καθώς και με λανθασμένο συντελεστή).
Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας, απαγόρευσε την διακοπή της ηλεκτροδότησης -λόγω τέλους ακινήτων- μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η οικογένεια και θα συζητηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.