Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναβάθμισαν την Ισλανδία, υποβάθμισαν την Ουγγαρία

Υποβάθμισε την Ουγγαρία (η οποία προσέφυγε και αυτή με τη σειρά της στο ΔΝΤ για βοήθεια) και αναβάθμισε την Ισλανδία ο γνωστός οίκος Moody’s.
Όχι πως έγινε και κάτι, αλλά είναι και αυτό δείγμα της κατάστασης:

  • οι Μαγυάροι είχαν στείλει από εκεί που ήρθαν πριν από καιρό τους δανειστές (θυμάστε την επίσκεψη Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2010;;), κάποτε ο πρώην – πλέον – πρωθυπουργός τόλμησε να φορολογήσει τις τράπεζες και του έκλεισαν τις πιστώσεις (ΕΔΩ τα σχετικά) και τώρα ο νέος πρωθυπουργός είπε στο ΔΝΤ πως έχει την ανάγκη του. Έτσι επήλθε η υποβάθμιση.
  • αντίθετα, οι Ισλανδοί αρνήθηκαν να πληρώσουν, πέταξαν έξω όλους τους κερδοκόπους, και άφησαν τις τράπεζες να βουλιάξουν, οδηγώντας στη δικαιοσύνη τους πραγματικούς πραγματικούς φταίχτες και όχι τον λαό στην εξαθλίωση (ΕΔΩ τα σχετικά, επίσης). Και έρχονται τώρα οι οίκοι και την αναβαθμίζουν την Ισλανδία. Γιατί; Σίγουρα δεν την αναβάθμισαν επειδή την αγαπάνε! Προφανώς την αναβάθμισαν γιατί προβλέπουν ανάπτυξη μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν αναβαθμίζουν τόσο εύκολα, αν δεν μυριστούν χρήμα!!!
Και σήμερα οι μεν (οι υποταγμένοι) επιβραβεύονται με υποβάθμιση και οι δε (οι …ανυπότακτοι) με αναβάθμιση γιατί η οικονομία τους αρχίζει να βλέπει φως, μετά από 3-4 χρόνια βαθειάς ύφεσης είναι η αλήθεια.