Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ροδακινοπαραγωγοί: πότε θα πληρωθούμε;;

Τα Χριστούγεννα έρχονται και για μια ακόμη χρονιά η πληρωμή των ροδακινοπαραγωγών είναι στον …αέρα και αυτό το επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι αγρότες μας.
Ουδείς γνωρίζει το πότε θα πληρωθεί και η φετινή παραγωγή ενώ είναι προφανές πως κάποιοι δεν έχουν πάρει είδηση ότι η κινητήρια δύναμη της αγοράς της περιοχής της Ημαθίας είναι οι αγρότες – οι οποίοι αν δεν πληρωθούν δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο στη χριστουγεννιάτικη αγορά (και με δεδομένες τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις)!!
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή που εκδόθηκε από την διαπραγματευτική τους ομάδα αναφέρουν τα παρακάτω: “Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας την 23/11/2011, εκφράστηκαν οι ανησυχίες για την πληρωμή – εξόφληση του συμπύρηνου ροδάκινου αφού μέχρι και σήμερα κανείς μας δεν γνωρίζει που βρίσκεται η κατάσταση με την πληρωμή. Αιτούμαστε…

επίσημα από την ΕΚΕ, τις Ομάδες Παραγωγών, τους Συνεταιρισμούς, να ανακοινώσουν και να ενημερώσουν δεσμευτικά τους αγρότες για την ημερομηνία πληρωμής. Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση διότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενόψει Χριστουγέννων είναι απλήρωτος ενώ οι κονσερβοποιοί πουλάνε προς όφελός τους τα προϊόντα καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές”.