Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι χθεσινές εκλογές των δασκάλων της Ημαθίας

Διεξήχθησαν χθες Πέμπτη οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Οι εκλογές έγιναν στον κινηματογράφο “ΣΤΑΡ” της Βέροιας και αρχικά υπήρξαν οι τοποθετήσεις των μελών του Συλλόγου αναφορικά με την κατάσταση της παιδείας, τις συνθήκες διδασκαλίας, τους μισθούς των εκπαιδευτικών και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (στην οποία έλαβαν μέρος 735 από τους 960 εγγεγραμμένους) έλαβαν:

ΔΑΚΕ: 237 ψήφους – λαμβάνει 3 έδρες και θα εκπροσωπηθεί από τους Αντώνη Λιολιόπουλο, Αναστάσιο Παπαχαρίτων και Γιάννη Μουταφίδη.
ΠΑΣΚ: 123 ψήφους – λαμβάνει 2 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Δημήτρης Πετανίδης και Σοφία Απιδοπούλου.
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: 111 ψήφους και 2 έδρες, που καταλαμβάνουν οι Ιωάννης Μελιόπουλος και Κατερίνα Ταϊπλιάδου.
Συσπείρωση – Παρέμβαση: 95 ψήφους – εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος του συνδυασμού, ο Θόδωρος Χαλαστάνης.
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση: 90 ψήφους και 1 έδρα – εκλέγεται ο Παναγιώτης Χατζησάββας.
Ακυρα – λευκά: 79
 
Για την Ελεγκτική Επιτροπή από μία έδρα έλαβαν η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ και η ΕΣΑΚ (Δημήτρης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ξενιτίδης και Γιάννης Μελιόπουλος αντίστοιχα). Το νεοεκλεγέν ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες.
 
*μια μόνο ερώτηση από την “Περισκόπηση”, γιατί τα παράπονα των γονέων ήταν πολλά χθες – επειδή έκλεισαν και τα σχολεία για να γίνουν οι εκλογές: η διαδικασία ήταν τόσο χρονοβόρα; Δεν μπορούσε να γίνει απογευματινές ώρες; Το ελληνικό σχολείο έχει πολλά προβλήματα, είναι δεδομένο αυτό, και όλοι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών, όταν έχουν δίκιο. Όμως η διαδικασία δεν μπορούσε να καθοριστεί να γίνει αργότερα; Ας το σκεφτούν την επόμενη φορά, γιατί τα σχόλια θα είναι λιγότερα και οι διδακτικές ώρες δεν θα χαθούν!

2 απαντησεις στο “Οι χθεσινές εκλογές των δασκάλων της Ημαθίας”

Κάτι παραπάνω θα γνωρίζεις ως δάσκαλος – για αυτό έκανα και την ερώτηση στο τέλος της ανάρτησης, επειδή δεν γνωρίζω. Όσο για το “απαλλαγμένο από κομματικές αγκυλώσεις και κομματόσκυλα “μεγαλοσυνδικαλισταράδες” συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!

Ναι η διαδικασία είναι χρονοβόρα γιατί προηγείται συνέλευση στην οποία γίνεται απολογισμός, κριτική και προτάσεις.
Δε νομίζω ότι το πρόβλημα του δημόσιου σχολείου και της οικογένειας σήμερα είναι το κλείσιμο των σχολείων 1 φορά το χρόνο για να ασκήσουν οι συνάδελφοί μου το εκλογικό τους δικαίωμα.
Κατανοώ απόλυτα τη δυσκολία μιας εργαζόμενης οικογένειας και την αναστάτωση που προκαλείται αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Να σκεφτόμαστε όλοι ότι στις μέρες που ζόυμε και στις πιο δύσκολες που θα έρθουν χρειαζόαμστε πρώτα και κύρια υγιές, δυνατό και αγωνιστικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από κομματικές αγκυλώσεις και κομματόσκυλα “μεγαλοσυνδικαλισταράδες”.
Φιλικά
Παναγιώτης Χατζησάββας
Δάσκαλος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.