Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης Γκιόνογλου

Με μια ανακοίνωση – καταγγελία η παράταξη του πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας Μπάμπη Γκιόνογλου “απαντά” στις συνεχείς, όπως αναφέρει, κατεπείγουσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επίσης, χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης πως “…φαίνεται στον τέως δήμο ΜΕΛΙΚΗΣ μόλις άνοιξε ο ασκός των χρεών και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χρέη…“.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση καταγγελία αναφέρει τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ”
Αλεξάνδρεια, 23/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Είναι βέβαιο ότι η διοίκηση ενός δήμου είναι μια υπόθεση διαρκείας και γι’ αυτό χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός στους κανόνες λειτουργίας και να υπάρχει και μια φιλοδοξία που με δημιουργική συμμετοχή όλων θα φτάνει στην επίλυση του τοπικού προβλήματος.
Όμως πολλές φορές οι πλειοψηφίες στους δήμους δεν σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα και έτσι προκύπτει μια «ενσυνείδητη επίδειξη» αυταρχισμού που συνοδεύεται είτε από οικονομικές υπερβάσεις είτε από προσπάθειες συγκάλυψης με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι στο δήμο Αλεξάνδρειας δέκα τουλάχιστον συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τα πιο σοβαρά θέματα (π.χ. προϋπολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα, απογραφή οικονομικών των τέως δήμων, μεταφορά μαθητών κλπ.) έγιναν με την διαδικασία του κατεπείγοντος με αποκορύφωμα την τελευταία συνεδρίαση στις 21 Νοεμβρίου 2011 με θέμα: «αποδοχή οφειλής ποσού 230.039,36 € της δημοτικής Επιχ/σης Αξιοποίησης Φυσικών πόρων Μελίκης».
  • Η επιχείρηση αυτή, του τέως δήμου Μελίκης, στις 15 Απριλίου 2003 και στις 28 Αυγούστου 2003 συνέστησε δυο ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ με τις εταιρείες «Α. ΔΕΝΗΣ-Α. ΛΟΥΚΑΣ Ο.Ε.»και «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ» για την καλύτερη εκμετάλλευση του αμμοχάλικου της Κυψέλης.
  • Σύμφωνα με τα ΚΟΙΝΟΠΡΑΚΤΙΚΑ Διευθυντές, ταμίες και διαχειριστές ορίζονταν οι ιδιώτες επιχειρηματίες και ρητά αναφέρονταν ότι τους φόρους, το ΙΚΑ, τις κρατήσεις και το ΦΠΑ όφειλαν να το παρακρατούν και να το αποδίδουν οι εταιρείες «Α. ΔΕΝΗΣ-Α. ΛΟΥΚΑΣ Ο.Ε.» και «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΤΕ».
  • Όμως ανάμεσα στους 6000 μεγαλοοφειλέτες ΦΠΑ που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών περί τον Αυγούστο του 2011 ήταν και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕΛΙΚΗΣ» πράγμα που σημαίνει πως το ΦΠΑ από τις αμμοληψίες δεν αποδίδονταν και άρα δεν πήγαινε στα Κρατικά Ταμεία.
  • Το που πήγε το ΦΠΑ, άλλοι είναι αρμοδιότεροι να το βρουν, όμως το να αποδεχτούμε το χρέος αυτό να το φορτωθούν οι δημότες όλου του νέου δήμου Αλεξάνδρειας όπως πρότεινε και ψήφισε η παράταξη του ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ με την «κατάθεση αίτησης οφειλέτη» για την υπαγωγή σε ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να μειωθεί το πρόστιμο που άλλοι, οφείλουν -ή μήπως δεν είναι έτσι;- δεν το δεχόμαστε, το καταψηφίζουμε και το καταγγέλλουμε.
  • Γιατί όπως φαίνεται στον τέως δήμο ΜΕΛΙΚΗΣ μόλις άνοιξε ο ασκός των χρεών και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και όχι μόνον για τις αμμοληψίες.
  • Η παράταξη μας επειδή νομιμοποιείται να πιστεύει πως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν εφάρμοσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τα νόμιμα, δηλώνει ότι δεν θα καλύψει καμία προσπάθεια ατιμωρησίας.
Με Τιμή
Γκιόνογλου Χαράλαμπος