Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψάχνουν διέξοδο ενώ ο τοίχος είναι μπροστά!

 Τον μόνο που δεν ευνοούν τα σενάρια συγκυβέρνησης – τα οποία αναζωπυρώθηκαν λόγω της επικείμενης συνάντησης Παπανδρέου με Σαμαρά – είναι η ίδια η χώρα.

Ο Παπανδρέου (σύμφωνα με αυτά που γράφονται) αναζητά διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε λόγω κακών χειρισμών η χώρα, το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά. Ο Σαμαράς ψάχνει εναγωνίως μια πόρτα έστω και έμμεσης εισόδου στο Μαξίμου. Και όλοι μαζί θέλουν να μοιραστεί το βάρος της εγκατάστασης στα υπουργεία των επιτρόπων του Ράϊχενμπαχ (που μας έρθουν οσονούπω, αμέσως μετά την 23η Οκτωβρίου).
Άπαντες πλην των κομμάτων φωνάζουν ότι έχουμε εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα μετά από τόσες υπογραφές Μνημονίων, συμβάσεων, μεσοπροθέσμων κλπ κλπ.
Ουδείς όμως εκ των κομμάτων δεν έχει το θάρρος να πει “αποτύχαμε να κρατήσουμε τη χώρα σε σωστή πορεία τόσα χρόνια“, να ξαποστείλουν έστω και τώρα από κει που ήρθε την τρόϊκα και τις πρακτικές της και προσπαθούν να σωθούν με μεσοβέζικες και καθόλου ευνοϊκές για τη χώρα, για την οικονομία και για τους Έλληνες λύσεις…