Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τέλος στα ακίνητα: στα …σαράντα!!

ΞΑΝΑ SMS (ΜΕΧΡΙ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ
Σαράντα μέρες καιρό θα έχουμε για να πληρώσουμε το τέλος στα ακίνητα.
Αυτό αναφέρει σε εγκύκλιό του ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Παντ. Οικονόμου και ξεκαθαρίζει κάτι το οποίο συζητούσαμε προχθές με έναν φίλο που έχει μια επαγγελματική εγκατάσταση (έχει έναν στάβλο κοντά 500 τμ και όταν έκανε τον πρώτο υπολογισμό άλλαξε χρώμα!).
Που επιβάλεται το τέλος;
Το νέο ειδικό τέλος, επιβάλλεται στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση, δομημένες επιφάνειες των ακινήτων που υπάγονται κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011, για το έτος 2011, στο τέλος ακίνητης περιουσίας. Τόσο απλά!
Ποιος θα το πληρώνει τελικά;

Το ποσό θα ενσωματώνεται διακριτά, μαζί με τον τρόπο υπολογισμού του, στο λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η. και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και συνεισπράττεται υποχρεωτικά από αυτούς. Ανεξάρτητα από το σε ποιον είναι “χρεωμένη” η σύνδεση, το τέλος (ή την εξαίρεση από αυτό) αφορά αυτόν που είναι ο κύριος ή επικαρπωτής του ακινήτου.
Τι γίνεται με την καταβολή; Τα ….σαράντα!
Αν δεν καταβληθεί το ειδικό τέλος, εντός 40 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος διακόπτει τη σύνδεση και δεν επαναχορηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την εξόφληση του ειδικού τέλους.

Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προχωρούν σε διαγραφή της απαίτησης από τον πελάτη σε ότι αφορά το ειδικό τέλος.