Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρώτη περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Κεντρική Μακεδονία

Την Κυριακή 16/10/2011 η Δημοκρατική Αριστερά πραγματοποίησε την πρώτη περιφερειακή της συνδιάσκεψη στην Κεντρική Μακεδονία με την συμμετοχή αντιπρόσωπων, των Νομαρχιακών οργανώσεων Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας & Χαλκιδικής.

Η Συνδιάσκεψη έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Θες/νίκη και την παρακολούθησε ο γραμματέας της Κ.Ε. σ. Σπύρος Λυκούδης. Στην παρέμβαση του αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της κρίσης που διέρχεται η χώρα, στην ανάγκη για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού Σοσιαλιστικού χώρου και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.

Την εισήγηση για τον προγραμματισμό δράσης στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έκανε…

το μέλος της Ε.Ε. Βαγγέλης Ζορκάδης ενώ η περιφερειακή σύμβουλος Ασημίνα Ξηροτύρη ενημέρωσε το σώμα για τις παρεμβάσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις των αντιπρόσωπων που επεσήμαναν μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη τοπική διάσταση που έχουν τα προβλήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τα προβλήματα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχουν στην Κεν. Μακεδονία τα προβλήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, το ζήτημα απορροής και χρήσης των υδατίνων πόρων, το ζήτημα της αγροτικής γης και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του πολιτισμού και τις ανάγκης για ανάπτυξη που θα δόση ζωή στη περιοχή.

Έγινε δε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες για να δοθεί απάντηση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολίτικου πεδίου και την διατύπωση εναλλακτικής πολιτικής πρότασης με την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου. Έγινε δε αναφορά στην ετοιμότητα των οργανώσεων για εκλογές.

Ακολούθησε η εκλογή του Περιφερειακού Γραφείου, το όποιο συγκροτήθηκε στη συνεδρίαση του 22/12/2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεοχαρόπουλος Θανάσης: Ημαθία- Τομέας αγροτικής πολιτικής

Κασαπίδης Μίμης: Πιερία- Τομέας αγροτικής πολιτικής, Αυτοδιοίκηση

Λασκαρίδης Πανταζής: Χαλκιδική- Τομέας Περιβάλλον-Οικολογίας, Τουρισμός

Μόχλας Χάρης: Ημαθία- Τομέας Περιβάλλον- Οικολογία

Παπαδόπουλος Παύλος: Σέρρες- Τομέας Παιδείας, Επικοινωνία

Σαπουντζής Χρήστος: Πέλλα- Τομέας Δικαιώματα

Σιαφάρα Αγάπη: Κιλκίς- Τομέας κοινωνικής πολιτικής

Φωτίου Βαγγέλης- Άγγελος: Σέρρες: Τομέας επαγγελματοβιοτεχνών

Σπίγκος Χρήστος: Κιλκίς- Τομέας Πολιτισμού

Ξηροτήρη Ασημίνα: Τομέας περιφερειακής ανάπτυξης

Ζορκάδης Βαγγέλης: Γραμματέας- εκτελεστική επιτροπή