Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παπανδρέου: Κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν

Συνέντευξη όμως εκτός από τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τους υπόλοιπους παραχώρησε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το θέμα έληξε ευνοϊκά για τη χώρα μας, είπε ότι δεν πρόκειται να μπει χέρι στα ταμεία, κατηγόρησε όσους πολεμούσαν και πολεμούν τη στάση που είχε η χώρα το τελευταίο διάστημα ενώ είπε πως κάθε άλλο παρά…

απόντες ήμασταν σε αυτή τη διαπραγμάτευση. “Κλείσαμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν” είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει πως μια νέα εποχή για τα οικονομικά – και όχι μόνο – ξεκινά για την Ελλάδα.
Είπε πως η νέα συμφωνία έχει όλα τα “πλεονεκτήματα” της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου αλλά είναι απαλλαγμένη από τα μειονεκτήματά της ενώ αναφέρθηκε και στην λεγόμενη “τεχνική βοήθεια” – το θέμα της παρουσίας των ξένων στη χώρα μας.
Μέσα σε όλα εντύπωση προκάλεσε και η έμμεση ανακοίνωση – ενώ ευχαριστούσε ονομαστικά του συμβούλους του που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες των ημερών αυτών (πχ. Ζαννιά, Γλυνό κλπ) – πως κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης υπέστη καρδιακό επεισόδιο (διακομίστηκε σε νοσοκομείο και είναι καλά, όπως είπε ο Παπανδρέου) και ο σύμβουλός του Γ. Γλυνός.