Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΒΖ, τι απάντησε ο υφυπουργός ΑΑ&Τ για την τευτλοκαλλιέργεια

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Η. Διώτη, (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, αναφορικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ και την (συνεχώς φθίνουσα) τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας:
“Εκτός από τη συνδεδεμένη ενίσχυση των 25 ευρώ περίπου ανά στρέμμα, μόλις χθες ολοκληρώσαμε τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και εξασφαλίσαμε άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της τευτλοκαλλιέργειας. Πιστεύω ότι φέτος θα ξεπεράσουμε σε παραγωγή τα 100.000 στρέμματα”.
Η βουλευτής Λάρισας ανέφερε πως οι ευθύνες που βαρύνουν κυβέρνηση και ΝΔ είναι μεγάλες, αφού…

…φτάσαμε σε σημείο να έχουμε κάθετη πτώση της τευτλοπαραγωγής, και για το λόγο αυτό η χώρα αδυνατεί όχι μόνο να καλύψει τις ανάγκες της σε ζάχαρη αλλά ούτε και την εθνική ποσόστωση.  
“Οι παρούσες συζητήσεις κι εξελίξεις για αποκρατικοποίηση της ΕΒΖ, με τη πώληση του μεριδίου συμμετοχής της ΑΤΕ σε αυτή – 82,33% – μέσω διαγωνισμού, έχουν μία κοινή συνιστώσα: δείχνουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την απουσία στρατηγικού σχεδιασμού –σε όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής- από τις κυβερνήσεις που διαχρονικά εναλλάσσονται στην εξουσία”, είπε χαρακτηριστικά.
Και επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα της βουλευτού, ο υφυπουργός είπε ότι στα 2 εργοστάσια Λάρισας και Ξάνθης έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποξήλωσης ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι μπορεί, στις διαπραγματεύσεις της με τον ιδιώτη που θα πάρει το ποσοστό της ΑΤΕ, να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία.