Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυσοσμία στο Πλατύ: το θέμα παραπέμφθηκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συζητήθηκε όπως είχαμε γράψει το θέμα της έκλυσης οσμών (έτσι περιγράφεται εκλυόμενη βρώμα και δυσωδία) στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.
Είχαμε ασχοληθεί εδώ και ένα χρόνο με την υπόθεση, η οποία μας αφορά όλους όσους ζούμε στο Πλατύ και στις πολυ κοντινές περιοχές σε αυτό – όταν φυσά αέρας το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλα χωριά γύρω.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής συζήτησε το θέμα και με την υπ’ αριθμό 61/2011 απόφασή της (στην οποία γίνεται μνεία στα έγγραφα και τις ενέργειες που έκανε μέχρι σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Πλατέος, τα είχαμε αναρτήσει όλα ΕΔΩ) αποφάσισε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (στο οποίο παραπέμπεται το θέμα για συζήτηση)…

…να αποφασίσει ώστε να καταγγελθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος λόγω της έκλυσης οσμών από την παραπάνω βιομηχανική μονάδα στην κυρίως αρμόδια υπηρεσία (σημ. Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας) καθώς και σε άλλες υπηρεσίες όπως η Δ/νση Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Δείτε την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξάνδρειας ΕΔΩ

 Μόνο λίγο προσοχή στη σύνταξη των εγγράφων, γιατί άλλα γράφουν πάνω, άλλα δίπλα – ευτυχώς έχει να κάνει με τα άτομα που παρευρέθηκαν (5 ήταν) και όχι με τις αποφάσεις!