Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοψήφισμα για τον λαό και ψήφος εμπιστοσύνης για τη Βουλή

Δημοψήφισμα ανακοίνωσε πως θα γίνει για το θέμα της εφαρμογής ή όχι της νέας σύμβασης ο Παπανδρέου πριν από λίγο, μιλωντας στην Κ.Ο. του κόμματός του.
Επίσης ανακοίνωσε πως από αύριο περνάμε σε διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση (θεωρητικά η Βουλή θα πρέπει να παράσχει την εμπιστσύνης της στην Κυβέρνηση την Πέμπτη τα μεσάνυχτα, αν τηρηθούν οι ημερομηνίες και ξεκινήσουν αύριο οι διαδικασίες).
Οπότε ο Πρωθυπουργός παίζει πλέον σε 2 μέτωπα, αναζητώντας έγκριση των όσων κάνει αλλά και πολιτική ενδυνάμωση, με δυο τρόπους: από τη μία δημοψήφισμα (το αποτέλεσμα του οποίου δήλωσε ότι θα είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ) και από την άλλη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης (για να τελειώσουν τα όποια σενάρια κυκλοφορούν και να αποδείξουν τι θέλουν και οι όποιοι “αντιστασιακοί” υπάρχουν εντός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ).
Αυτό λοιπόν που απομένει είναι ένα: πότε θα οριστεί να γίνει το δημοψήφισμα (το οποίο θα πρέπει να γίνει, για να έχει νόημα, πριν από την ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή της νέας συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο).